Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

17. 01. 2021. 21:08   >>  21:07 14

GODIŠNJICA PROTESTA

Bratić u Baru: Pokrenućemo stvari sa mrtve tačke

Stvari u Baru pokrenuće se sa mrtve tačke, kazala je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić prilikom posjete toj opštini, navodeći da će se u budućem periodu raditi na pronalaženju najbolje lokacije i pokretanju izgradnje vrtića.

Ona je, kako je saopšteno iz resornog ministarstva, danas prisustvovala obilježavanju godišnjice od protesta Građanske inicijative (GI) „Bar pamti“.

“Bratić se susrela u dvorištu gimnazije, gdje su posječeni stoljetni čempresi, sa predstavnicima i organizatorima protesta. Tom prilikom oni su predstavili Bratić istorijat dvogodišnje borbe da se nađe bolja lokacija za novi vrtić, koji je prethodna vlast planirala da izgradi u dvorištu gimnazije kao i nastojanja da se dvorište bolje uredi”, navodi se u saopštenju.

Bratić je kazala da žali zbog, kako je navela, revanšističkog odnosa organa bivše vlasti i čestitala nosiocima te inicijative na istrajnosti i žrtvi.

„Vi ste najbolji čuvari demokratije i nosioci slobode. Vi ste bili ona iskra koja je pokrenula energiju promjena i čestitam vam. U ime mog ministarstva i Vlade ja vam garantujem da će se stvari pokrenuti sa mrtve tačke i da će se u budućem periodu raditi na pronalaženju najbolje lokacije i pokretanju izgradnje vrtića“, poručila je Bratić.

Ona je kazala da ih je državni sekretar u Ministarstvu za prostorno planiranje i održivi razvoj, Aleksandar Ašanin, obavijestio da bi Vlada mogla pokrenuti proceduru za određivanje lokacija koje bi se određivale konkursnim rješenjem.

“Razmatraju se za sada dvije lokacije“, navela je Bratić.

Ona je dodala da se nada da će u najskorijem periodu na novoj lokaciji biti sagrađen novi vrtić.

Predstavnik GI, Stefan Đukić, kazao je da će vrtić biti izgrađen na novoj i boljoj lokaciji.

“A uništeni gimnazijski park će biti obnovljen i vraćen onima kojima je pripadao - djeci i njihovim profesorima. Nadam se da će naše sljedeće okupljanje ovdje biti u ljepšem ruhu, među novim stablima i u amfiteatru a da ćemo, u međuvremenu, biti u mogućnosti da zajedno sadimo i gradimo“, poručio je Đukić.

Jedna od predstavnica pokreta, Nikoleta Pavićević, kazala je da su građani zaslužili da vide rezultate svoje borbe, “a to su sređeno dvorište, vrtić i čempresi.”

„Borba na ulicama je za nas završena i prepuštamo institucijama sistema da riješe naš problem. Izražavamo veliko zadovoljstvo zbog pozitivnih impulsa iz oba nadležna ministarstva, zalaganja i posvećenosti ovom problemu. A mi stojimo na raspolaganju, uvijek otvoreni za pomoć i saradnju”, rekla je Pavićević.

Ivana Mećikućić kazala je da se nada da više nikada neće biti u situaciji da životima brane ono što u normalnim državama brane institucije.

„Iskreno se nadam da će buduća vlast u Baru učiniti da ovaj park ne samo svojom simbolikom već i svojom ljepotom postane ponos našeg grada”, poručila je Mećikućić.

Iz Ministarstva su kazali da je Bratić, sa okupljenim građanima i aktivistima tog pokreta, obišla jednu od predviđenih lokacija za gradnju budućeg vrtića.

“Ona je iskazala uvjerenje da će se u njenom, kao i drugim resorima Vlade ubrzo raditi na tome da se u najbržem roku počne sa pokretanjem projekta gradnje vrtića i uređenja dvorišta gimnazije”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније