Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 01. 2021. 10:25   >>  10:39

CRVENI KRST

Pomoć za Petrinju vrijedna 30.000 eura

Crveni krst Crne Gore uputio je pomoć za stanovnike Hrvatske pogođene nedavnim zemljotresom. Ona se sastoji od grijalica, kompleta posteljine, dušeka i jakni, ukupne vrijednosti od preko 30.000 eura i biće dopremljena u Petrinju, u prihvatni centar Hrvatskog Crvenog križa, saopšteno je iz te humanitarne organizacije.

"Navedenu donaciju smo realizovali u saradnji i komunikaciji sa kolegama iz Hrvatskog Crvenog križa koji su nam sugerisali koja im je vrsta pomoći potrebna, s obzirom na trenutnu situaciju. Pomoć smo opredijelili iz sopstvenih resursa. Zajedno sa donacijom koju je obezbijedio Crveni krst Crne Gore, u Hrvatsku je upućena i pomoć Direktorata za vanredne situacije - Ministarstva unutrašnjih poslova, u vidu posteljine, vreća za spavanje, ćebadi i podmetača, a koja će biti uručena Civilnoj zaštiti Hrvatske”, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca je objavila apel za pružanje podrške Hrvatskom Crvenom križu, u iznosu od 6,2 miliona CHF (švajcarskih franaka). To je procjena sredstava potrebnih Hrvatskom Crvenom križu da pruži podršku za oko 80.000 osoba za period od godinu dana. Djelovanje će prvenstveno biti usmjereno na podršku smještaju, humanitarnu asistenciju, odgovor na osnovne potrebe.

 "Podsjećamo da je najpotrebnije i najefikasnije podršku pružiti putem finansijskih donacija i mi za sada ne organizujemo prikupljanje drugih vidova pomoći. Do sada je na račun Crvenog krsta Crne Gore uplaćeno 51.382 eura od strane građana, ali i privrednih i drugih subjekata i mi im se na tome zahvaljujemo. Akcija i dalje traje i pozivamo sve koji su u mogućnosti da daju svoj doprinos, a to do sada nisu učinili, da se uključe”, kazali su iz Crvenog krsta.

Broj žiro računa na koji se može izvršiti uplata je 520-5188-31, kod Hipotekarne banke.

“Pored uplate na žiro račun, donacije se mogu ostvariti i slanjem SMS-a na broj 15888 (cijena poruke je 1 euro). Prikupljena sredstva će biti proslijeđena Hrvatskom Crvenom križu, koji je od početka aktivan u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu, i konstantno prisutan na terenu", naveli su  iz Crvenog krsta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније