Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 01. 2021. 10:32   >>  10:32

POSLATA DONACIJA

Hrvatskoj od CG posteljina, ćebad, vreće za spavanje...

Susjednoj Hrvatskoj upućen je danas kamion s potrebnom pomoći, s ciljem ublažavanja posljedica razornog potresa koji je tu zemlju pogodio krajem decembra prošle godine.

Donacija Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), koja je opredijeljena za pomoć stanovništvu Hrvatske, upućena je kamionom Crvenog krsta Crne Gore, zajedno sa donacijom koju je Crveni krst Crne Gore namijenio Crvenom križu Republike Hrvatske.

"Pomoć MUP-a je u skladu sa iskazanim potrebama Vlade Republike Hrvatske i obezbijeđena je iz resursa Direktorata za vanredne situacije MUP-a, a sastoji se od posteljine (100 kompleta), vreća za spavanje (100 komada), ćebadi (200 komada) i podmetača za spavanje (100 komada)", navode iz crnogorskog MUP-a.

Povodom upućivanja donacije, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović ocijenio je da je pomoć izraz empatije i solidarnosti sa građanima Republike Hrvatske koji su pogođeni razornim zemljotresom.

"Istovremeno je dokaz iskrene želje da se stanovništvu na tom području na konkretan način  pomogne u prevazilaženju problema sa kojima su suočeni zbog zemljotresa. Ovo je, takođe, prilika da pohvalim što su mnogi pojedinci i organizacije prethodnih dana na različite načine iskazali spremnost ili pomogli ugrožena područja, i tako na najbolji način potvrdili i afirmisali dobrosusjedske odnose, kao prepoznatljiv oblik saradnje naše dvije države”, kazao je Sekulović.

Osnov za pružanje pomoći su Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa, koji je potpisan u Zagrebu 27. maja 2008. godine i Odluka Vlade Crne Gore od 14. januara 2021. godine da se pomoć koju pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova uruči Direktoratu za civilnu zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

Pomoć Crvenog krsta sastoji se od grijalica (100 komada), sunđer dušeka (100 komada), posteljine (100 kompleta) i zimskih jakni (500 komada).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније