Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 01. 2021. 13:03   >>  13:03

ABAZOVIĆ-GRUBI

Saradnja Crne Gore i S. Makedonije primjer za Balkan

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović obavio je danas online sastanak sa prvim potpredsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije Artanom Grubijem, na kojem je istaknuto da dvije zemlje njeguju odlične odnose bez otvorenih pitanja, te da su odnosi Crne Gore i Sjeverne Makedonije primjer na kojem treba da se zasniva regionalna saradnja na Zapadnom Balkanu.

Abazović se zahvalio na čestitkama povodom stupanja na dužnost i iskazao nadu da će, kada zdravstvene prilike to budu dozvolile, Grubi posjetiti Crnu Goru.

Grubi je naveo da prostora za unaprijeđenje ima i da je osnovni preduslov za nastavak već ispunjen u odličnoj dosadašnjoj saradnji.

Kako saopštavaju iz Kabineta potpredsjednika Vlade, Abazović i Grubi su dogovorili da u narednom periodu organizuju jedan sastanak u širem sastavu koji bi imao za cilj poboljšanje odnosa dvije zemlje na polju privredne saradnje.

Abazović i Grubi su se saglasili da je članstvo obje zemlje u NATO savezu značajno za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Takođe su jedinstvenog stava da evropske integracije predstavljaju perspektivu za Zapadni Balkan, kako u ekonomskom, tako i u smislu bolje regionalne povezanosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније