Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 01. 2021. 14:40   >>  14:40

BEČIĆ - FIJALKA 

Ukrajina zainteresovana za jaču saradnju sa CG 

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa otpravnicom poslova Ukrajine u Crnoj Gori, Natalijom Fijalkom koja je istakla da je ukrajinska strana veoma zainteresovana za intenziviranje odnosa sa Crnom Gorom i izrazila očekivanje da će zajednički doprinijeti snaženju saradnje parlamenata dvije zemlje.

Konstatujući da dvije prijateljske zemlje imaju brojne mogućnosti za produbljivanje saradnje, predsjednik Bečić se osvrnuo na dosadašnju uspješnu bilateralnu komunikaciju i izrazio zadovoljstvo činjenicom da su odnosi dvije zemlje bez otvorenih pitanja.

Kako ističu iz Kabineta predsjednika Skupštine, Bečić je iskazao spremnost za dalje unapređenje odnosa, čemu poseban doprinos pružaju počasni konzulati. "Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori i Ukrajini, uz ocjenu da će naša zemlja nastaviti da pruža podršku Ukrajini na evropskom i evroatlantskom putu", napominju u saopštenju. 

Fijalka je izrazila očekivanje da će zajednički doprinijeti snaženju saradnje parlamenata, u čemu će posebnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa ukrajinskim Parlamentom.

Bečić je podsjetio da u Crnoj Gori postoji jasan cilj i konsenzus oko evropskih integracija i naglasio da će nova parlamentarna većina raditi na jačanju dosadašnjeg spoljnopolitičkog opredjeljenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније