Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 01. 2021. 15:51 >> 15:52

KRIVOKAPIĆ-GAŠPARIKOVA

Podrška UNDP-a za inovacije i startapove

Inovacije, kreativnost i startapovi su nasušna potreba Crne Gore i UNDP je spreman da pruži podršku u tome, poručila je stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori, Daniela Gašparikova koja se danas sastala sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Krivokapić je kazao da je podrška UNDP-a vrlo značajna za Crnu Goru. Kako je saopšteno iz Vlade, on je upoznao Gašparikovu sa svim izazovima sa kojim se suočava Vlada Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da će zajedno raditi na pronalaženju najboljih rješenja, posebno u onim oblastima u kojim je UNDP aktivan.

Premijer Krivokapić kazao je da je jedan od prioriteta Vlade digitalizacija, posebno u zdravstvu.

Gašparikova je kazala da je UNDP spreman da pruži podršku u brojnim oblastima, posebno u procesu reforme javne uprave, socijalne zaštite, inkluzivnog razvoja i digitalizacije zdravstvenog sistema. Gašparikova je ukazala i na potrebu primjene najnovijih dostignuća u telemedicini.

„Nadam se da će rezultati u implementaciji Integrisanog zdravrstvenog informacionog sistema, posebno u Kliničkom centru Crne Gore biti vidljivi u bliskoj budućnosti“, navela je stalna predstavnica UNDP-a i ukazala i na potrebu primjene najnovijih dostignuća u telemedicini.

Gašparikova je naglasila da je zelena ekonomija veoma važna kada su u pitanju investicije i ekonomski oporavak Crne Gore. Ona je istakla i da je potrebno raditi na jačanju konkuretnosti u oblasti ekonomije, ali i na potrebi da ekonomski rast bude inkluzivan za sve kategorije stanovnistva.

Sagovornici su se, dodaju iz Vlade, saglasili da je neophodno raditi na inovacijama i novim tehnologijama koje mogu dovesti do dalje diverzifikacije ekonomije. Zaključili su i da je neophodno raditi na smanjenju emisije štetnih gasova kroz različite projekte.

„Inovacije, kreativnost i startapovi su nasušna potreba Vlade Crne Gore“, kazao je premijer.

Krivokapić i Gašparikova razgovarali su i o socijalnoj zaštiti, i o rodnoj ravnopravnosti, prevashodno kroz osnaživanje preduzetničkog potencijala žena, kao i o značaju sprečavanja i suzbijanja rodno zasnovanog i nasilja u porodici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније