Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 01. 2021. 16:49 >> 16:50

O KOMPANIJAMA, PRAVILIMA...

Uskoro prvi avio-portal u Crnoj Gori

Udruženje vazduhoplovno-tehničkog osoblja za bezbjednost vazdušne plovidbe Crne Gore - ATSEPMONT (Air Traffic Safety Electronic Personnel of Montenegro) pokreće portal “avioportal.me” koji će pružiti najnovije informacije iz svih oblasti civilnog i vojnog vazduhoplovstva: avio-kompanije, aerodromi, kontrola letjenja, padobranstvo, vazduhoplovi i letjelice, pravila i procedure…

Iz uredništva navode da su na ideju o pokretanju portala došli na osnovu sveobuhvatne analize tokova u vazduhoplovnoj industriji, a bazirano na dugogodišnjem iskustvu u ovoj oblasti, aktivnom učešču u radu krovne organizacije IFATSEA (International Federation of Air Traffic Safety Electronics Associations) i saradnji sa drugim međunarodnim srodnim organizacijama.

"Pitanja koja su nam upućivali građani i saradnja (predavanja i projekti) sa različitim organizacijama jasno su nam ukazala da postoji zainteresovana javnost kojoj nisu u pravoj mjeri dostupne i dovoljno pojašnjene pojedine pojave koje utiču na njih kao učesnike u vazdušnom saobraćaju kao i finansijskim tokovima u vazduhoplovstvu. Svjedoci smo da je trenutna situacija oko naše nacionalne avio-kompanije izazvala dosta bure u javnosti pa ovom prilikom dajemo riječ da će AVIOPORTAL.me posjetiocima i čitaocima na jednom mjestu pružiti odgovore, pojašnjenja i analize dobijene od relevantnih institucija i vazduhoplovnih profesionalaca iz svake konkretne oblasti", poručuju iz uredništva.

Udruženje ATSEPMONT je postalo poznato široj javnosti kako na lokalnom tako i međunarodnom planu nakon uspješno organizovane najveće i najposećenije IFATSEA EUROPE konferencije u Budvi 2017. godine.

Predstavnici Crne Gore u međunarodnoj organizaciji IFATSEA, a sada i urednici ovog portala, Nikola Cojić i Alen Pelinković, dobili su zvanično priznanje za izuzetnu organizaciju i promociju bezbjednosti vazdušne plovidbe, a od institucija u Crnoj Gori sve pohvale za promociju crnogorskog vazduhoplovstva, efikasnosti u vazdušnom saobraćaju kao i okupljanje i stimulisanje vazduhoplovnog osoblja u cilju povećanja stručnog znanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније