Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 01. 2021. 14:57 >> 15:04
3

SNP POZIVA

RTCG da se izjasni o tvrdnjama Nikčević

Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) pozvala je nadležne u Radio-televiziji Crne Gore da se izjasne o kvalifikacijama koje je autorka emisije Teleskopija Tamara Nikčević iznijela u sinoćnjoj emisiji.

"U još jednom od svojih ispada, novinarka Javnog servisa Tamara Nikčević sinoć je ustvrdila da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić šalje kriminalce u Crnu Goru, tzv. novi 'sedmi bataljon' koji se u manastiru Đurđevi stupovi, pod rukovodstvom vladike Joanikija, organizuje kako bi uticao na predstojeće lokalne izbore u Nikšiću", saopšteno je iz SNP-a.

S obzirom da se radi, kako su kazali, "o zaista ozbiljnim kvalifikacijama, čija je, očigledna namjera dodatno pogoršanje odnosa sa Srbijom", u toj partiji smatraju da se o ovoj temi moraju izjasniti nadležni u Radio-televiziji Crne Gore.

"Javnost mora znati da li je ovakve optužbe autorka emisije 'Teleskopija' iznijela uz znanje članova Savjeta RTCG i rukovodstva ili se radi o paušalnim ocjenama novinarke, koja se već 'proslavila' sličnim izjavama o ambasadorki SAD u Crnoj Gori", kazali su iz SNP-a.

Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva nadležne organe da provjere da li u tvrdnjama novinarke Nikčević ima elemenata za pokretanje istražnih radnji, mada su, kako navode, bliži mišljenju da se radi o "pukim glasinama i izmišljotinama kojima se želi nanijeti šteta pojedinim političkim subjektima u susret lokalnim izborima u Nikšiću".

Ukoliko je, kako navode, tačno ovo drugo, očekuju da novinarka Nikčević bude procesuirana zbog izazivanja panike i remećenja javnog reda i mira.

"Ovakva praksa objavljivanja neprovjerenih i zlonamjernih informacija, i to sa frekvencija državne televizije, mora što prije stati kako bi se očuvao građanski mir u Crnoj Gori i prestalo sa daljim pogoršavanjem odnosa sa susjedima", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније