Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 01. 2021. 11:21   >>  11:22

EKOLOŠKA KATASTROFA NA ĆEHOTINI

Demokrate: Tužilaštvo da ispita moguće koruptivne radnje

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Pljevlja zahtijeva od tužilaštva da hitno ispita postojanje mogućih koruptivnih radnji sa elementima organizovanosti u predmetu "ekološka katastrofa na Ćehotini".

Oni poručuju da ta afera mora imati adekvatan pravosudni tretman i ishodište u osuđujućoj presudi za odgovorne.

"U potpunosti poštujemo princip samostalnosti suda i sudija, ali nikako ne možemo prećutati i odustati od reakcije na očigledne anomalije u sistemu koje se u konkretnom slučaju odnose na tužilaštvo. Upravo je takva anomalija u toku postupka utvrđivanja odgovornosti za ekološku katastrofu u Pljevljima od 2019. godine izazvala duboko razočarenje, ali i nepovjerenje građana u pravosudne institucije", navodi se u saopštenju OO Demokrate Pljevlja.

Ističu da krivci za ekološku katastrofu postoje i oni, kako su kazali, moraju biti procesuirani i sankcionisani.

"Da li je pravedno da neko uništi eko-sistem rijeke, a da ne odgovara? Da li se to očekuje da svi ćutimo na bezakonje? Da li je prekršaj oglasiti se na nepravdu? Šta ima loše u postupku ukazivanja na moguću korupciju i kriminal?", pitali su.

Dodaju da je pravosudni sistem dužan da odgovori ko je kriv za ekološku katastrofu, a ne ko se oglasio i ukazao na nepravdu.

"Stepen nezavisnosti pravosuđa upravo se dokazuje nivoom sankcionisanja društvenih anomalija", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније