Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 01. 2021. 14:05 >> 14:06
1

CRNOGORSKI ŽENSKI LOBI

Podržavamo pravo na žensko dostojanstvo

Crnogorski ženski lobi ne podržava vrijednosti i izjave koje je ministarka Vesna Bratić do sada promovisala i prezentovala javnosti, ali podržavamo njeno pravo na žensko ljudsko dostojanstvo, saopšteno je iz Ženskog lobija.

"Najoštrije osuđujemo počinioca/počinioce ovog gnusnog i ogavnog zlodjela u vidu sramnog postera koji prikazuje lik ministarke Bratić u neprimjernom sadržaju za javnost čime je tvorac ove slike ispoljio nemjerljiv seksistički i mizogeni odnos ne samo prema jednoj ženi ministarki, nego prema čitavoj ženskoj populaciji”, poručuju iz Crnogorskog ženskog lobija.

Apeluju na institucije, da moraju hitno i nedvosmisleno reagovati, identifikovati i adekvatno sankcionisati osobu/e koji su tvorci ove vizuelne zlonamjerne slike, koju su zatim objavili na društvenim mrežama .

“Ženska ljudska prava se ovakvim i sličnim reakcijama dodatno urušavaju a već postignuti rezultati u oblasti ženskih prava, minimiziraju i vraćaju na početak obespravljenosti, degradacije i ne poštovanja etičkih principa prema ženama i njihovim pravima kao dijela univerzalnih ljudskih prava”, zaključuju iz Crnogorskog ženskog lobija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније