Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 01. 2021. 15:13   >>  15:13 2

KORDIĆ SA ZAPOSLENIMA

"Sačuvati vrijednosti MA"

Potpredsjednica Nove srpske demokratije i poslanik u Skupštini Crne Gore, Simonida Kordić. razgovarala je danas sa predstavnicima zaposlenih u kompaniji Montenegro Erlajns, koji su tražili od najvećeg poslaničkog kluba da pokrene pitanje načina gašenja MA i osnivanja nove nacionalne aviokompanije. Kordić je istakla da je veoma bitno da u pokrenutom procesu gašenja MA budu sačuvane sve vrijednosti koje je ova kompanija posjedovala.

Pilot Vuk Slavujica i stjuard Marko Pavićević ukazali su na opasnost da se ozbiljno ugrozi nacionalni avioprevoz, tako što bi gašenjem Montenegro Erlajnsa bio otvoren teren nekim drugim kompanijama da preuzmu i tržište i slotove koje je tokom 15 godina ova kompanija uspjela da stekne.

„Umjesto da se primijeni model restruktuiranja kao, na primjer, kod Er Srbije, gdje je sačuvano sve što je vrijedilo, kod nas se nova kompanija osniva od nule“, navode Slavujica i Pavićević..

Kordić je istakla da je pitanje budućeg statusa i funkcionisanja nacionalne aviokompanije od posebnog državnog značaja, prije svega zbog uticaja na privredne aktivnosti, naročito na turizam koji je još uvijek dominantna privredna grana u Crnoj Gori.

„Veoma je bitno da u pokrenutom procesu gašenja MA budu sačuvane sve vrijednosti koje je ova kompanija posjedovala, te da se izbjegne stvaranje potencijalne štete, što može nastati zbog stvaranja brisanog prostora na tržištu. S druge strane, podjednako je važno raskinuti sa ranijom praksom pokrivanja nesavjesnog poslovanja i naplaćivanja gubitaka iz državne kase“, rekla je Kordić.

Poslanici najvećeg poslaničkog kluba iniciraće u Skupštini raspravu o pitanjima vezanim za Montenegro Erlajns i za formiranje buduće nacionalne aviokompanije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније