Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 01. 2021. 14:27 >> 14:28
5

MEDIJSKI SAVJET ZA SAMOREGULACIJU

Osudili napade na Nikčević i RTCG

Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije je osudio najnovije napade na novinarku Tamaru Nikčević i javni servis RTCG.

"Posebno je zabrinjavajuće što ti napadi dolaze od partija na vlasti i političara koji zauzimaju visoko mjesto u Vladi Crne Gore. Poslije brojnih napada na novinare i medije poslije poslednjih izbora sada je više nego očigledno da nova vlast ne razumije osnovne principe slobode medija i slobode izražavanja", kazao je izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju Ranko Vujović.

On ističe da je sada više nego jasno da nova vlast ne želi da toleriše nikakvo različito mišljenje i da će se, kako je dodao, truditi da ostvari potpunu kontrolu svih medija u Crnoj Gori.

"Brojne uvrede, prijetne i zastrašivanja, kao i krivične prijave protiv neistomišljenika, koje su izrečene i podnijete posljednjih mjeseci najbolje svjedoče da je sloboda izražavanja u Crnoj Gori na velikim iskušenjima i da prijeti dalje urušavanje osnovnih sloboda u našem društvu", kazao je Vujović.

Izvršni direktor Medijskog savjeta za samoregulaciju kazao je da je sada je više nego jasno da novu vlast ne interesuju nikakve evropske integracije, a kamoli poglavlja koja se bave ljudskim pravima u koje i spada sloboda izražavanja.

"Medijski savjet za samoregulaciju će obavijestiti sve međunarodne novinarske i medijske organizacije o svim pritiscima na medije od strane aktuelnih vlasti u Crnoj Gori", zaključio je Vujović.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније