Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 01. 2021. 09:17   >>  09:23 6

PATRIOTSKO KOMITSKI SAVEZ

Novi pad ugleda i položaja prosvjetara

Patriotsko komitski savez (PKS) konstatovao je da su prosvjetni radnici u Crnoj Gori, nakon jučerašnjeg nekontrolisanog nastupa, naizgled mirnog i nasmijanog premijera Zdravka Krivokapića, doživjeli novi pad ugleda i položaja kojeg su nekada imali i nepovratno izgubili.

"Zluradi će reći da su dobili što su tražili, obzirom na pomamu potpisa, kojima su davali podršku litijama, izvođenju đece na ulice, pozdravljanjem javnosti sa tri skupljena prsta, koji su neodoljivo podsjećali na neka davna vremena, na poruke koje su slali, a koje su izazivale prezir i gnušanje ostalih zato što su dozvolili da politika uđe u školske klupe", navodi se u saopštenju.

Naslušali smo se tada, kažu, patetičnih poziva profesora iz Podgorice, Bara, Nikšića, Berana, Pljevalja, koji su kukali nad "teškom sudbinom i progonom srpske crkve".

"Govorili su kako je 'na njihovim rukama svaki prst isti i da ih svaki jednako boli kada ga povrijedimo', te da 'ako riječ prosvjeta u osnovi ima značenje prosvijetliti, a obrazovanje ima u osnovi riječ obraz (odraz), a kako bismo bili gospoda treba u sebi da nosimo gospoda'", dodaju iz PKS.

"Pa nosite vi u sebi što god hoćete, ali vam je vaš apostol juče poručio da vas neće platiti za prekovremeni rad, da ne smijete štrajkovati jer će vam smanjiti plate za 30%, da će smijeniti sve koji su kadrovi DPS-a, jer će morati da stavi sve koji su kadrovi SNP-a! Pa jeste li se za to borili?", navodi se u saopštenju.

Kada su prosvjetari ušli u politiku i uveli je u učionice, kako navode iz PKS, počeo je da se ruši cijeli jedan sistem uvjerenja da je škola mjesto gdje se djeca uče životu.

"Uz časne izuzetke, kojih ima u svakoj sredini, ogroman broj nastavnog kadra na svim nivoima, pokazao je da nije dorastao tom velikom i svetom zadatku", navodi se u saopštenju.

Iz PKS dodaju da "nova vlast, nervozna, pokazuje sve više svoje pravo lice".

"Kad to povežete sa nečuvenim izjavama Branke Bošnjak o tome da se u Nikšiću 'ne smije dozvoliti da DPS-ovci podignu opet glavu', preko premijerove prijetnje 'nemojte da se desi štrajk', do Abazovićeve izjave kako 'RTCG često podstiče nacionalnu i vjersku mržnju', uz opštu ćutnju tzv. nevladinih, onda se, s pravom, pitamo u koji mrkli mrak ova Crna Gora ulazi?", zaključuje se u saopštenju PKS.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније