Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 01. 2021. 13:32 >> 13:32
18

MANDIĆ OCIJENIO

Napad na Bratićku, napad i na ženu i na državu

Brutalnim, primitivnim i kukavičkim napadom na ministarku prsvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić, napadnuta je svaka žena u Crnoj Gori, a napadnuta je i Vlada čiji je ona član, sam Ustav i državno uređenje, ocijenio je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

On navodi da se "virtuelni nasilnici kriju iza navodne slobode govora koju koriste po potrebi, kao štit za mizoginiju i kaljanje svega što je vjekovima čuvano kao sveta vrijednost u Crnoj Gori".

"Ovim nastupima udara se direktno na državu i demokratiju, krši se Ustav kojim je zabranjena zloupotreba ličnih sloboda da bi se crtale mete na čelo žrtava. Demokratija nije brisani prostor u kojem svako radi što hoće, već sistem u kojem su svi zaštićeni od nasilja i zloupotrebe prava. Ovakvi izlivi govora mržnje nemaju mjesta u pravno uređenoj državi", ističe Mandić.

Vlada, kako je ocijenio, mora oštro da reaguje na svaki ovakav ispad i privede pravdi odgovorne.

"Mora se poslati jasna poruka da žene u Crnoj Gori neće služiti kao poligon za iskaljivanje nemoći mračnih snaga poražene kvazipolitike. Svakom nasilniku mora biti stavljeno do znanja da Crna Gora nije besudna zemlja na čije uređenje mogu da udare nekažnjeno, lažno se kunući u brigu za državu", istakao je Mandić.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније