Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 01. 2021. 17:05 >> 17:05

MITROVIĆ-SPREJ

Pomoć EBRD-a u projektima upravljanja otpadom, energetike...

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, susreo se danas sa šefom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori Japom Sprejom, a na sastanku su, između ostalog, razmijene informacije o projektima proširenja sistema Regionalnog vodovoda i Upravljanje otpadnim vodama, ali i o projektima iz oblasti energetike.

Sprej je upoznao ministra sa aktivnostima i projektima EBRD-a i mogućnostima buduće saradnje.

Kako se ističe u saopštenju Ministarstva, posebno su razmatrani oni projekti EBRD-a koji mogu doprinijeti daljem razvoju infrastrukture Crne Gore, a posebno u vezi sa Poglavljem 27.

"Mitrović je istakao značaj saradnje sa EBRD-om. Tokom sastanka, predstavnici EBRD-a su izrazili očekivanja o zajedničkoj saradnji oko realizacije projekata poput: Upravljanja otpadom na sjeveru Crne Gore, daljinskim grijanjem na biomasu za Žabljak i Rožaje, te kako ojačati kapacitete lokalne samouprave u cilju razvoja i korištenja infrastrukture. Ministar je izrazio spremnost da sagleda svu dostupnu projektnu dokumentaciju, sa posebnom pažnjom na ekološku prihvatljivost projekata", navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar za prostorno planiranje i urbanizam, Aleksandar Ašanin, glavni bankar u EBRD-u Radoslav Ralević i Danilo Raičević, stručni bankar u EBRD-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније