Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 01. 2021. 10:42 >> 10:44

ČESTITKA OEBS-A

''Hvala crnogorskim novinarima za tačno informisanje''

Novinari su nas kontinuirano informisali, što je bilo presudno tokom pandemije COVID-19. Okrenuli smo se internetu i televiziji kako bismo pratili događaje u Crnoj Gori i širom svijeta. Zahvaljujemo ovim vrijednim ženama i muškarcima koji su nam pružili tačne informacije u trenutku kada su ljudi mogli lako biti dovedeni u zabludu glasinama i lažnim informacijama, koje pronalaze put i na društvenim mrežama, poručila je šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije, čestitajući crnogorskim novinarima 23. januar.

Davije se zahvalila crnogorskim novinarima na njihovom radu tokom protekle godine, koju je obilježila pandemija COVID-19.

Ona je rekla da su novinari uvijek u prvom planu kada je riječ o pružanju pouzdanih, novih informacija svojim sugrađanima.

„Ovo je naročito tačno tokom pandemije, kada novinari često rizikuju sopstveno zdravlje i sigurnost izvještavanjem ne samo sa javnih događaja, već i iz bolnica, dijeleći potrebe i brige pogođenih zajednica širom zemlje“, kazala je ona.

Menadžer medijskog programa Misije Daniel Blank kazao je da je Misija posebno ponosna što je u 2020. godini tehničkom podrškom i znanjem podržala toliko crnogorskih medijskih kuća, javnih i privatnih, velikih i malih.

„Misija je posebno uložila napore u podršci novim oblicima konvergentnog i mobilnog novinarstva, koji nude isplativije i brže načine izvještavanja direktno sa terena. Misija će i 2021. godine nastaviti sa radom sa brojnim partnerima, među kojima su privatne medijske kuće, javni servisi, tijela za samoregulaciju medija, nevladine organizacije povezane sa medijima i institucije u Crnoj Gori“, zaključio je Blank.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније