Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 01. 2021. 11:41 >> 11:41
10

POPOVIĆ SMATRA

Brković simbol otpora i osvješćivanja Crne Gore

Odlazak Jevrema Brkovića, jednog od najvećih crnogorskih pjesnika i erudite, simbola crnogorskog otpora, intelektualne obnove i osvješćavanja Crne Gore i obnove nacionalne svijesti u najtežim vremenima, tužna je vijest za svakog građanina koji iskreno baštini ideju suverene Crne Gore i slobodnog društva, saopštio je lider Liberalne partije Andrija Popović.

Brković je, kaže Popović, bio jedan od prvih glasova koji je javno ustao protiv tiranije, agresije i zatiranja ne samo Crne Gore i crnogorskog naroda, već i protiv agresije na sve narode, kako u ovoj državi tako i protiv agresije na naše prijateljske države regiona.

"Brković je zbog svoje hrabrosti i časti mnogo propatio, kao komandant Lovćenskih straža koje su tada prkosno stale pred anticrnigorsku silu i sačuvale crnogorski obraz, on je morao da napusti svoju zemlju, kao liberal i čovjek koji je uvijek slobodno govorio. Jevrem gotovo deceniju nije bio sa svojom porodicom a njegova nepokolebljiva želja da vidi Crnu Goru kao slobodnu zemlju,slobodnih ljudi, svoju na svome, često ga je koštala gotovo i života", saopštio je Popović.

Da nije bilo pojedinaca kao što je bio Jevrem, naša borba bila bi, kaže Popović, mnogo teža, da nije njihovog primjera i hrabrosti u najtežim momentima, naša inspiracija da nastavljamo borbu ne bi bila toliko snažna.

"Neka je Jevremu vječno hvala za sve što je uradio i za sjajno nasljeđe koje je ostavio i nama i generacijama koje dolaze. Slava mu i laka mu zemlja crnogorska za koju je dao sve", istakao je Popović.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније