Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 01. 2021. 15:23   >>  15:24

SIMOVIĆ

Iskustvo nikšićkih penzionera vodilo ka putu napretka

Predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović poručio je da su iskustvo i mudrost oduvijek krasili nikšićke penzionere, što ih je vodilo ka putu napretka i stabilnosti, i bila garancija za dobro svih građana, ali i istovremeno i garancija održivosti penzinog sistema koji je obezbjeđivao redovnost i dostojanstvo penzionera. Simović je danas prisustvovao redovnoj Izbornoj skupštini Udrženja penzionera Nikšića.

Pozdravljajući prisutne, predsjednik Simović, je iskazao veliku zahvalnost svim penzionerima Nikšića, koji su svoj lični i profesionalni život posvetili i podarili ovom gradu i ugradili sebe u njegove temelje u vremenima kada je Nikšić prolazio kroz razne izazove, posebno kada se gradio i razvijao i kada se Nikšić kao i Crna Gora nalazio na raznim raskrsnicama na kojima se trebalo opredijeliti u kom pravcu treba dalje ići.

"Tradicionalna strpljivost i skromnost oduvijek su krasile penzionere koji su imali razumijevanja prema činjenici da visina penzije često nije odgovarala uloženom minulom radu, ali su zato i te kako vrednovali redovnost i sigurnost isplate, kao i brojne vidove podrške koje su imali od Vlade i Fonda PIO, u partnerstvu sa Savezom udruženja penzionera Crne Gore, kao i lokalnim udruženjima", istakao je Simović.

Podsjetio je na vidove podrške nikšićkim penzionerima od strane Opštine Nikšić, a posebno na činjenicu da su u proteklom periodu izgrađene 162 stambene jedinice, za koje je obezbijeđena besplatna dodjela placa, oslobađanje od plaćanja komunalija i izrada projektne dokumentacije.

Simović je najavio da će se Opština Nikšić i dalje sa posebnim senzibilitetom odnositi prema najstarijoj populaciji u gradu te da će biti partner za izgradnju novih 200 stanova za koliko je i iskazana potreba kako bi svi nikšićki penzioneri riješili ovo pitanje.

Zahvaljući se na kontinuiranoj podršci od strane lokalne uprave, predsjendik Udruženja penzionera Nikšića, Ivan Krsmanović, istakao je da ovo udruženje broji oko 16 000 članova i da imaju 30 mjesnih udruženja. Takođe, podsjetio je i na brojne aktivnosti koje je udruženje realizovalo u prethodnom mandatu, a tiču se raznih vidova podrške usmjerenih prema nikšićkim penzionerima.

Na današnjoj Skupštini izabrano je rukovodstvo Udruženja penzionera Nikšića, zatim članovi Skupštine Saveza udruženja penzionera Crne Gore, kao i dat predlog za predjsednika ovog organa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније