Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 01. 2021. 19:00   >>  19:04 2

DEMOKRATE KOLAŠIN

"Na pomolu novo i grubo kršenje zakona"

Sada novoizabrani predsjednik Savjeta centra za kulturu, iako ne još zvanično ovlašćen za to, nezakonito zakazuje sjednicu i predlaže usvajanje odluke koja za cilj nema ništa drugo nego srozavanje ugleda jedne kulturne ustanove, saopštili su iz kluba odbornika Demokrate Kolašin.

Naglasili su da ono što mjesecima ukazuju kao anomalije lokalne DPS-GB-SD vlasti, svakodnevno se na djelima pokazuje kao tačno. Nažalost, kažu, po Kolašin i njegove građane. 

''Kada samo i na matičnim skupštinskim odborima i sjednicama skupštine ukazivali da aktuelna vlast ima namjeru da izmjenama statuta savjeta Centra za kulturu stvori uslove da nakon ostavke sadašnje direktorice, postavi parekselans partijskog kadra koji nema završen VII stepen već višu školu, uvjeravani smo da se bavimo populizom i netačnim informacijama'', navode u saopštenju.

Kako kažu, sada novoizabrani predsjednik Savjeta iako ne još zvanično ovlašćen za to, nezakonito zakazuje sjednicu i predlaže usvajanje odluke koja za cilj nema ništa drugo nego srozavanje ugleda jedne kulturne ustanove.

''Tako je za sjutra zakazana sjednica savjeta centra za kulturu na kojoj će se glasati za izmjene statuta, pa s toga pozivamo sve članove savjeta, naročito one koji su pod ogromnim partijskim pritiskom da se odupru ovakvom naumu i spriječe degradiranje ove ustanove koja nipošto ne smije da služi kao poligon za partijska nadgornjavanja unutar kolašinskih partija na vlasti'', poručuju iz Demokrata Kolašin.

Naime, kako navode, Zakonom je jasno propisano da odluka o imenovanju članova Savjeta može egzistirati u pravnom prometu tek kad promjene shodno odluci budu registrovane u CRPS.

''Kako se to u konkretnom slučaju nije desilo, već su poslednje izmjene uvidom u CRPS za javnu ustanovu centar za kulturu obavljene 18.03.2020.godine tako sazivanje sjednice Savjeta nije moguće od strane lica koje je to učinilo jer je on i dalje neovlasćen za zakazivanje sjednica, a kamoli za donošenje odluka na tim sjednicama'', stoji u saopštenju.

Upozorili su javnost da je na pomolu novo i grubo kršenje zakona, a sve radi zadovoljenja partijskih interesa.

''Sada je i jasno zbog čega se nije pristalo na naš predloga da se na čelu savjeta nađe Darko Drljević proslavljeni karikaturista već ljudi koji sa oblasti kulture imaju veze taman koliko i sa svemirskim brodovima'', zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније