Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dejan Kandić, TVCG

26. 01. 2021. 20:04   >>  23:18 9

PLJEVLJA

Gašenjem TE bez posla tri hiljade radnika

Informacija da postoji opasnost od gašenja Termoelektrane zabrinula je Pljevljake. Predsjednik opštine Igor Golubović procjenjuje da bi bez posla ostalo gotovo tri hiljade radnika, ali i da bi to značilo nove ekološke probleme. Državni sekretar za energetiku Nikola Vujović smatra da bi Vlada trebalo da iskoristi ranije iskazanu spremnost Energeteske zajednice za zahtjeve Crne Gore i da u pregovorima dobije produžetak broja radnih sati.

Eventualnim gašenjem Termoelektrane eskalirali bi i ključni problemi Pljevalja, pa je potrebno učiniti napor da se prevaziđu postojeće administrativne barijere, zbog kojih je ugrozen rad elektrane ocijenio je u izjavi za našu televiziju predsjednik opštine Igor Golubović. Na prvom mjestu povećala bi se nezaposlenost.

U slučaju gašenja TE produbili se i ekološki problemi. Bez prihoda od Rudnika i TE Budžet opštine bi bio manji za sedam do osam miliona eura i iznosio bi oko 11 miliona što je premalo smatra Golubović..

Bivši državni sekretar za energetiku i član odbora direktora EPCG Nikola Vujović ne vidi ekskluzivu u saopštavanju informacija da je TE Pljevlja potrošila odobrenih 20.000 radnih sati jer je riječ o davno otvorenoj temi koja je aktuelna i u Regionu.

Zbog ispunjavanja preuzetih međunarodnih obaveza Sekretarijat Energetske zajednice je u pregovorima sa ranijom Vladom iskazao spremnost da izađe u susret zahtjevima Crne Gore o produžetku broja radnih sati pljevaljske elektrane.

Spremnost energetske zajednice da odobri produženej rada TE Pljevlja trebalo bi iskoristiti, smatra Vujović, jer su na zakašnjenje ekološke rekonstrukcije uticali objektivni razlozi.

Pljevljaci strahuju zbog neizvjesne sudbine TE jer ona za sobom povlači i sudbinu cijelog grada.

O opasnosti gašenja TE Pljevlja zbog potrošenog broja odobrenih radnih sati u režimu rada bez rekonstrukcije, javnost je prekjuče ponovo upozorio ministar Mladen Bojanić, ali se u Pljevljima nadaju da će se ranije započeti pregovori uspješno okončati i da će Te i Rudnik nastaviti rad.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније