Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 11. 2013. 14:55 >> 14:55

MINISTAR BOŠKOVIĆ

Vlada ne može ispuniti zahtjeve invalida

Zahtjevima bjelopoljskih invalida rada koji štrajkuju, ne može se izaći u susret u ovom momentu, jer je na snazi finansijska konsolidacija budžeta, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja, Predrag Bošković. Prema njegovim riječima, ukoliko bi ispunili ono što invalidi traže pokrenuli bi mnogo veću spiralu penzionisanja pod povoljnim uslovima.

Bošković je kazao da su invalidi rada već nekoliko godina „na tapetu Ministarstva rada i socijalnog staranja" i u dužem vremenskom periodu je izlaženo u susret mnogim njihovim zahtjevima.

„Mislili smo da smo pitanje invalida rada stavili ad akta kada smo im posljednji put 2011. godine izašli susret. Tražili su prijem u junu i sastali smo se, nakon čega smo im odgovorili da im sada ne možemo ispuniti zahtjeve", rekao je Bošković u Nikšiću nakon sastanka sa radnicima Željezare.

On tvrdi da od tada nijesu dobili bilo kakav dopis za sastanak i ponovno razmatranje zahtjeva. On je obrazložio da se budžet Fonda finansira izvornim prihodima sa nešto više od 50 odsto i da Vlada mora da dotira više od 40 odsto.

„Ne radi se samo o invalidima rada iz Bijelog Polja, već je u pitanju mnogo širi aspekt i odnosi se na sve invalide u Crnoj Gori. Ukoliko imaju neke druge predloge i modele za rješavanje problema, uvijek sam spreman da ih primim i razgovaram na tu temu“, kazao je Bošković.

Govoreći o zahtjevu bivših i sadašnjih radnika Željezare i njenih nekadašnjih pogona koji traže otpremnine i da budu penzionisani pod istim uslovima kao radnici Kombinata aluminijuma (KAP) Bošković je rekao da je riječ o sasvim drugim pitanjima.

"Njihovi zahtjevi sasvim su drugačiji od onoga što traže invalidi rada zbog čega je sasvim drugačiji pristup rješavanju problema", rekao je Bošković.

On je kazao da nma konkretnih pomaka, ali nastavljaju pregovore i vidjeće šta se može uraditi sa zahtjevima bivših i sadašnjih radnika Željezare.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније