Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 11. 2013. 22:55   >>  22:55

JAVNI POZIV

Do sada pet prijava za VDT

Advokati Goran Rodić i Zoran Piperović, specijalna tužiteljka za organizovani kriminal Đurđina Ivanović, viša tužiteljka u Podgorici Vesna Jovićević i predsjednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković predali su prijavu, na javni poziv, za izbor Vrhovnog državnog tužioca.

''Spakovao sam maloprije dokumentaciju za prijavu na javni poziv za izbor VDT-a i kolega će je neposredno predati u VDT u radno vrijeme'', kazao je Rodić ranije danas agenciji Mina.

On je kazao da je rano govoriti o očekivanjima, budući da slijedi procedura oko utvrđivanja liste kandidata. Prijavljivanje na javni poziv za izbor VDT Crne Gore, koji je raspisao Tužilački savjet, a koji je istekao danas. Pošto su zainteresovani kandidature mogli poslati i preporučenom pošiljkom, broj kandidata nije konačan.

Vučković, Rodić i Piperović potvrdili su „Vijestima“ da su se prijavili na konkurs Tužilačkog savjeta.

VDT će se birati dvotrećinskom podrškom u parlamentu, odnosno tropetinskom većinom u drugom glasanju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније