Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 01. 2021. 19:03   >>  19:03

PLANOVI ZA 2021.

Početak izgradnje zgrada za medicinare u više opština

Stambena zadruga "Zdravstvo", planom aktivnosti za 2021. godinu je predvidjela obezbjeđivanje parcela, kao početak izgradnje stambenih objekata za zdravstvene radnike u više opština u Crnoj Gori.

Kako su naveli, procedura za izgradnju stambenih objekata u Pljevljima je otpočela krajem prošle godine, a gradske vlasti su iskazale spremnost da obezbijede lokaciju u neposrednoj blizini Opšte bolnice u Pljevljima.

"Očekujemo do sredine ove godine da će administrativna procedura biti završena i da ćemo otpočeti sa izgradnjom stambenog objekta koji će imati između 50 i 60 stambenih jedinica.  Kada je u pitanju opština Berane, očekujemo da se do kraja drugog kvartala ove godine obezbijedi lokacija za izgradnju stambenog objekta, koja se nalazi u neposrednoj blizini zdravstvenih ustanova, gdje takođe očekujemo, da nakon završene administrativne procedure otpočnemo sa izgradnjom stambenog objekta do trećeg kvartala ove godine", piše u saopštenju.

Predstavnici Stambene zadruge obavili su razgovor sa predstavnicima Opšine Nikšić, gdje i pored već završene dvije zgrade, i dalje postoji interesovanje zdravstvenih radnika za rješavanje ovog pitanja preko Stambene zadruge.

Dodaju da je u toku administrativna procedura prenosa vlasništva nad zemjištem Stambenoj zadruzi.

"Kada su u pitanju opštine na primorju, obavljen je razgovor sa predstavnicima Opštine Kotor, koji su prepoznali potrebu rješavanja stambenih potreba zdravstvenih radnika ove opštine, i obavezali se da će u najskorijem roku ponuditi adekvatna rješenja za rješavanje ovog pitanja."

Kada je u pitanju Glavni grad, kako se navodi, da i pored činjenice da je 204 zdravstvena radnika riješilo ovo pitanje putem Stambene zadruge "Zdavstvo", postoji veliki broj zdravstvenih radnika Podgorice, koji ovo pitanje nijesu riješili.

"Tokom prethodne godine u razgovorima sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma i Sekretarijata za urbanizam smo definisali lokacije koje bi bile pogodne za izgradnju stambenih objekata za zdravstvene radnike, i očekujemo da će se pitanje obezbjeđivanja ovih lokacija vrlo brzo riješiti , i po tom pitanju smo se obratili i Vladi Crne Gore i Ministarstvu zdravlja, a od ministarke zdravlja dr Jelene Borovinić Bojović smo dobili uvjeravanja da će se založiti da se ovo pitanje u najskorije vrijeme riješi.
Takođe, u sklopu redovnih aktivnosti u toku je Konkurs za raspodjelu novčanih sredstava za poboljšavanje uslova stanovanja članovima Stambene zadruge zdravstvenih radnika Crne Gore Zdravstvo, po povoljnim uslovima", piše u saopštenju.

Dodaju da je zaključno sa ovim konkursom, Stambena zadruga do sada podijelila više od 1.000.000,00eura svojim članovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније