Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 11. 2013. 16:24   >>  16:24

NATO INTEGRACIJE

Kaluđerović: Mediji partneri i građana i Vlade

Mediji treba da, u procesu evroatlantskih integracija, budu partner Vlade, a prije svega građana Crne Gore, smatra nacionalni koordsinator za NATO Nebojša Kuluđerović. On je danas novinarima i urednicima crnogorskih medija predstavio novi pristup u komuniciranju NATO integracija, za koji se zalaže Vlada.

On je kazao da je na Vladi, ali i na svim odgovornim učesnicima javnog života, da se uključe u dijalog, jer je riječ o jednom od državnih prioriteta, koji se tiče cjelokupnog crnogorskog društva i svakog pojedinca.

„On je, zajedno sa timom saradnika, novinarima istakao da jedino argumentovani javni dijalog pruža šansu građanima da, na bazi potpune informisanosti, donesu ispravnu odluku u vezi sa učlanjenjem naše države u NATO“, saopšteno je iz Vlade.

Kaluđerović je naglasio da je uloga medija u procesu komuniciranja sa najširom javnošću od velike važnosti, pozivajući ih da podrže otvoren dijalog i daju prostor i zagovornicima i protivnicima članstva u NATO, i onima neodlučnim, i tako postanu promoteri dijaloškog procesa.

Nakon što je predstavio dostignuća Crne Gore u posljednjih sedam godina, izdvojio je prioritete koji u ovom trenutku stoje pred državom, a koji se postavljaju kao izazovi za učlanjenje u NATO.

„Izražavajući zadovoljstvo zbog odziva medija, ali i njihovog konstruktivnog pristupa, brojnih pitanja i sugestija, Kaluđerović je najavio sastanke koje će Komunikacioni tim, u narednom periodu imati sa predstavnicima NVO sektora, akademske i biznis zajednice“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније