Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 01. 2021. 19:51 >> 19:52

STUDENTSKI PARLAMENT

Neispunjeni zahtjevi rezultirali inicijativom za smjenu

Podrška inicijativi za smjenu rukovodstva Univerziteta rezultat je brojnih neispunjenih zahjeva iz proteklog perioda, a koji su isticani u sredstvima infomisanja i putem zvaničnih obraćanja nadležnim institucijama, saopšteno je danas iz Studentskog parlamenta (SP). O tome, kako navode, svjedoči kratak video objavljen na društvenim mrežama, u kome podsjećaju na neke od zahtjeva i inicijative koje su problematizovali u proteklom periodu, a za koje, ističu, nijesu dobijali povratnu reakciju uprave i ministarstva.

Iz Studentskog parlamenta navode da razlozi za ovakvu odluku Skupštine koja okuplja predstavnike svih univerzitetskih jedinica, jasno su navedeni u obrazloženju koje je javno dostupno i kao takvo upućeno svim medijima i zainteresovanoj javnosti.

"U istoj nema ništa skriveno i ništa što se može dovesti u vezu sa politikom ili nekim drugim kontekstom dešavanja u našem društvu, kao što neki to tendenciozno žele da predstave", napominju iz SP.

Dodaju da su svjesni sčinjenice da se ova odluka događa u periodu političke tranzicije u zemlji, ali ističu da onima koji iznose prigovor da su odluku mogli da donesu ranije, ukazujuju na to da bi takva inicijativa unaprijed bila osuđena na propast i zapravo pucanj u prazno.

"Za tako nešto, uprkos neispunjenju brojnih zahtjeva, nijesmo imali podršku preostalih članova nadležnih tijela koja upravljaju Univerzitetom. Iako smo neosnovano, u proteklom periodu, bili predmet kritika dijela javnosti i pojedinaca koji nijesu uvažavali poziciju I značaj Studentskog parlamenta u sistemu visokog obrazovanja, uvjereni smo da smo i ovog puta zauzeli stav vodeći se isključivo željom da unaprijedimo kvalitet studiranja i doprinesemo podizanju ugleda najveće ustanove visokog obrazovanja u našoj državi", piše u saopštenju.

Napominju da su otvoreni za javnost i sve koleginice i kolege, kao i to da su spremni da uvažimo dobronamjerne kritike i sve konstruktivne predloge, te pruže podršku svim aktivnostima koje će doprinijeti ostvarivanju boljitka studentske populacije.

"Podrška i zajedništvo studenata nam je od velikog značaja, a naš jedinstven nastup prema svim akterima i procesima u društvu, najbolji put ka ispunjenju ciljeva i rezultirati bolji položaj studenata u Crnoj Gori", zaključuje se.

Profesor Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica podnio je 21. januara ostavku na funkciju predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније