Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Bojan Terzić [ TVCG ]

27. 01. 2021. 19:59   >>  20:10 2

GLUŠICA NAJAVILA

UCG neće biti partijski zarobljen

Jedan od prvih poteza novoizabrane predsjednice Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Rajke Glušice biće, kako je najavila, provjera poslovanja u prethodnom periodu.

Glušica ističe i da Univerzitet neće biti partijski zarobljen.

“To je prvo protiv čega ćemo se boriti, dakle Univerzitet mora da postane autonomna institucija i da sloboda mišljenja, govora, odlučivanja na univerzitetu mora da postoji”, navela je Glušica.

Osim Glušice, koja je prilikom glasanja bila uzdržana, svi drugi članovi podržali su predlog da bude predsjednica.

“Za” je bio i njen prethodnik Duško Bjelica koji je u ranije podnijetoj ostavci naveo da to čini jer se, kako je kazao, u posljednje vrijeme narušava prijeko potrebna saradnja bitnih činilaca u sistemu visokog obrazovanja.

Poručio je i da ostavku podnosi u trenutku kada je, kako kaže, Univerzitet najbolje pozicioniran od osnivanja.Iako se spekulisalo da bi se na današnjoj sjednici moglo inicirati razrješenje Rektora Danila Nikolića, to se ipak nije desilo.

“Danas nismo imali tu stavku na dnevnom redu da li ćemo imati na nekoj sljedećoj, vidjećemo, zavisi od materijala koji nam stižu, ali ne isključujemo ni jednu tačku koja može da popravi rad Univerziteta i rad na Univerzitetu”, navela je Glušica.

Iz Studentskog parlamenta kazali su da su podržali inicijativu za smjenu rukovodstva Univerziteta, zbog brojnih neispunjenih zahtjeva iz proteklog perioda. Za zauzimanje ovakvog stava vodili su se, kako su saopštili, isključivo željom da unaprijede kvalitet studiranja i doprinesu podizanju ugleda Univerziteta Crne Gore.

Rajka Glušica izabrana je danas za predsjednicu Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore. Prethodno je na tu funkciju ostavku podnio Duško Bjelica. Iako se ranije spekulisalo da bi se na sjednici moglo inicirati razrješenje rektora Univerziteta Danila Nikolića, to nije učinjeno.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније