Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 01. 2021. 11:21   >>  11:31

KATIĆ - KOMNENOVIĆ

Našli rješenje za 10 km puta na Luštici

Na dnevnom redu sljedeće redovne sjednice Skupštine Opštine Tivat naći će se Odluka o proglašenju javnog interesa, čijim se usvajanjem otvaraju vrata ka realizaciji planiranog – izgradnji saobraćajnice u dužini od skoro 10 kilometara na poluostrvu Luštica.

To je dogovoreno na sastanku predsjednika opština Herceg Novi i Tivat, Stevana Katića i Željka Komnenovića, koji je održan u cilju rješavanja pitanja završetka izgradnje saobraćajnice na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

Prema riječima Komnenovića, Herceg Novi i Tivat su u saglasju da je saobraćajna infrastruktura neophodna za razvoj investicija, a planirana saobraćajnica na luštičkom poluostrvu važna za obje opštine.

On pojašnjava da je u pređašnoj proceduri zbog dijela sportske infrastrukture “Luštice bay” došlo do izmještanja dijela od 1.020 metara puta kroz teritoriju tivatske opštine.

Ukupna dužina puta iznosi oko 10 kilometara i zalazi duboko na teritoriju hercegnovske opštine iznad mjesta Klinci.
“Sastanak je bio konstruktivan i dogovor je da na već sljedećoj sjednici SO bude odluka o proglašenju javnog interesa i da se završi projekat kako bi na ubrzan način završili taj dio posla i kako bi mogli da uđemo u drugu fazu, odnosno u samu izgradnju saobraćajnice koja je veoma značajna za razvoj Luštice i koja će imati kasnije veliki značaj za buduću zaobilaznicu za Herceg Novi i Tivat. Mi smo i na formalnim i neformalnim sastancima predsjednika opština Boke i Budve i ranije targetirali da su saobraćajna infrastruktura i tretman otpada naši prioriteti u radu”, kazao je Komnenović.

Kako je naglasio predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, lokalna samouprava je uradila veliki posao kada je riječ o izgradnji putne infrastrukture.

“Mi smo pri kraju završetka glavnog projekta oko osam kilometara puta koji prolazi kroz hercegnovsku teritoriju i očekujemo izdavanje građevinske dozvole. Razgovarali smo o nastavku tog puta ka opštini Tivat, kako bi se ta procedura sprovela do kraja i put bio završen u kompletu”, kazao je Katić i dodao da će uz projekat vodosnabdijevanja koji je u završnoj fazi, ova putna infrastruktura značiti kompletnu promjenu načina funkcionisanja na teritoriji Luštice.

Put na poluostrvu će biti dio buduće zaobilaznice, koja će biti od velikog značaja za saobraćaj cijelog zaliva.
Katić je naglasio da sa prethodnom tivatskom vlašću nije bilo moguće naći zajednički jezik, izrazivši zadovoljstvo što je u tivatskoj lokalnoj upravi sada pokazano veliko razumijevanje kada je riječ o ovim poslovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније