Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 11. 2013. 17:23 >> 17:24

KONJEVIĆ I BRIMO

Dovoljno vremena da ojačamo institucije

Francuska podržava Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji i nastaviće da joj pomaže u sprovođenju reformi neophodnih za nastavak evropskih integracija, saopštila je danas novoimenovana ambasadorka Francuske u Podgorici Veronik Brimo na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem.

"Sagovornici su se saglasili da je za Crnu Goru dobar novi pristup vođenja pristupnih pregovora, koji podrazumijeva da poglavlja 23 i 24 budu otvorena tokom cijelog pregovaračkog procesa", navodi se u saopštenju MUP-a.

Na taj način Crna Gora će, kako je ocijenio ministar Konjević, imati dovoljno vremena da ojača svoje institucije i obezbijedi mjerljive rezultate u oblasti vladavine prava, prije svega borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Konjević je ambasadorku Brimo informisao o brojnim aktivnostima koje MUP sprovodi na ispunjavanju preporuka iz poglavlja 23 i 24 i istakao da će realizacija mjera iz akcionih planova za ova dva poglavlja biti prioritet u radu Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Konjević se zahvalio na dosadašnjoj podršci i pomoći u oblasti unutrašnjih poslova i izrazio nadu da će se ona nastaviti kroz konkretne projekte koji će pomoći jačanju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije", navodi se u saopštenju MUP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније