Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 01. 2021. 15:25   >>  15:29

APELUJU IZ KOMORE

Zabraniti rad neregistrovanim fizioterapeutima

Određena lica i firme koje nijesu registrovane za pružanje zdravstvenih usluga iz oblasti fizioterapije naplaćuju takve usluge, prema tome mole se svi da takve poslove prekinu i da koristite isključivo usluge Ustanova koje su registrovane po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, saopšteno je iz Komore fizioterapeuta Crne Gore.

Kako navode iz Komore, da bi neko obavljao usluge fizioterapije i iste fakturisao mora biti registrovan u skladu sa Zakonom, a to podrazumijeva da mora dostaviti dokumentaciju kojom dokazuje da je ispravno registrovan.

''To je izvod iz CRPS i Rješenje o ispunjenosti uslova za obavljanje zdravstvene djelatnosti iz oblasti fizikalne terapije izdato od strane Ministarstva zdravlja Crne Gore. Svako ko to ne posjeduje krši Zakon, a odgovorna lica koja sklapaju poslovne angažmane sa gore navedenim učestvuju u kršenju Zakona i rizikuju zdravlje korisnika usluga. Molimo da ispitate čije usluge koristite, da li su registrovani kako Zakon nalaže kako bi izbjegli krivične sankcije predviđene ovim Zakonom'', kažu u saopštenju.

Ističu da ukoliko se ipak nastavi nezakonito poslovanje biće u obavezi da isto procesuiraju kod nadležnih organa jer kršenje Zakona predviđa krivičnu odgovornost.

Oni su kazali da za sve informacije stoje na raspolaganju, a ukoliko postoje neke dileme ko je zakonito registrovan obavještavaju da na stranici Komore fizioterapeuta ima spisak registrovanih Ustanova koje posluju u skladu sa Zakonom a koji se redovno ažurira.

''U slučaju da neko smatra da je ispravno registrovan a da ga nema na spisku, uputite ga da nam se obrati, i ako je sve u redu sa dokumentacijom biće na spisku u roku od 2 sata od dostavljanja kopije Rješenja Ministarstva zdravlja i uvida u CRPS'', zaključuju iz Komore fizioterapeuta Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније