Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 11. 2013. 18:12 >> 18:12

MINISTAR U SŽK

Veći broj žena žrtava nasilja u skloništu

Ove godine povećan je broj žena žrtava nasilja koje borave u skloništu, ali se žrtve mnogo kraće zadržavaju jer je sistem zaštite žrtava nasilja u porodici unaprijeđen, kažu predstavnice NVO „Sigurna ženska kuća“.

One su ministru za ljudska i manjinska prava Suadu Numanoviću kazale da je razlog kraćeg zadržava žrtava nasilja u tome što se Zakon o zaštiti od nasilja u porodici i Strategija zaštite od nasilja u porodici efikasnije primjenjuju.

Naročito su pohvalile saradnju sa timom za porodično nasilje Uprave policije i Centrom za socijalni rad, te drugim nadležnim institucijama.

Numanović je, tokom posjete, razgovarao sa predsjednicom NVO "Sigurna ženska kuća" Ljiljanom Raičević i izvršnom direktorkom Budislavkom Saveljić.

Govoreći o zakonodavnom i institucionalnom okviru za zaštitu žrtava nasilja u porodici, ministar i njegove sagovornice istakli su pozitivne efekte važećeg zakonodavstva i potrebu za multisektorskim pristupom ovom pitanju, naročito kroz implementaciju Protokola o postupanju u slučajevima nasilja u porodici.

Numanović je, kako se navodi u saopštenju, uručio simboličan poklon potreban za funkcionisanje skloništa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније