Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 01. 2021. 14:04 >> 14:39
13

REAGOVANJE PKS

Privođenje Čirgića pokušaj zastrašivanja

Patriotsko komitski savez poziva ponovo na hitan zajednički dogovor i objedinjavanje svih progresivnih snaga u jedan demokratski, crnogorski blok, kako bi se organizovano, kako se navodi, suprostavili svakodnevnim nasrtajima na teško osvojene građanske slobode, na multietničnost države, na demokratsku odbranu crnogorskog nacionalnog bića. Privođenje Adnana Čirgića, je, kako su kazali, pokušaj brutalnog gašenja slobodne riječi i misli, pokušaj zastrašivanja istaknutih intelektualaca ovog društva i nešto što Crna Gora ne smije da odćuti.

PKS poziva i sve građanske i suverenističke partije, pojedince i grupe da prekinu da vode bitke po društvenim mrežama i da shvate da je Crna Gora pred potpunim uništenjem.

Kako smatraju iz komistkog saveza, privođenje uglednog crnogorskog filologa, autora 18 knjiga i ključne ličnosti u standardizaciji crnogorskog jezika, Adnana Čirgića, je pokušaj brutalnog gašenja slobodne riječi i misli, pokušaj zastrašivanja istaknutih intelektualaca ovog društva i nešto što Crna Gora ne smije da odćuti.

“Ne upućujemo poziv kako bi se u moru pokreta, grupa i partija nešto istakli, nego zato što smo ogorčeni na učahurenost crnogorskog mislećeg i građanskog bića koji, kao u šoku, samo gledaju šta nam se po državi radi”, navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da svi koji imaju društveni, politički, umjetnički ugled, ne mogu ostati po strani.

“Ovo društvo vam je omogućilo da budete to što jeste i morate imati sada odgovornosti! Skrivanje iza zvanja i titula, u vremenu opšte ofanzive na crnogorski identiotet, na biološki opstanak njenih građana, na postepeno svođenje države na ekonomski zavisnu, progon intelektualaca-zar to nije alarm za uzbunu?”, kažu Komite.

PKS, kako su istakli, i svi njeni članovi i simpatizeri stoje na raspolaganju državi.

” I zaboravite floskule: krenuli su na vrh Fakulteta za crnogorski jezik. Naše mjesto je uz profesore i studente tog fakulteta! Nema opravdanja”, zaključili su iz PKS.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније