Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: Portal RTCG ]

31. 01. 2021. 10:52 >> 11:38
3

"MALI RUDNIK"

Jutarnji program: Naših i vaših 25 godina

Jutarnji program Televizije Crne Gore (TVCG) proslavio je danas 25 godina postojanja. Kao i na početku, jednako izazovna bila je 2020. godina, kada je Jutarnji program TVCG pokazao koliko može i koliko zna.

Urednica Milica Babić čestitala je svima koji su, kako je rekla, sebe utkali u "mali rudnik", kakav je Jutarnji program.

"Ponosna sam na čitavu prošlu godinu. Samo vile znaju kako smo sve to odradili. Kad je krenula pandemija pokazali smo šta možemo i koliko možemo. Ponosna sam na ljude, na atmosferu koju imamo", rekla je Babić, uz podsjećanje da su prošle godine imali više od 2.000 gostiju.

Ponosna je, kaže, i na mini dokumentarni film kolege Nemanje Živaljevića o godišnjici željezničke nesreće na Bioču.

Nekadašnji urednik Dragan Sjekloća prisjeća se da je Jutarnji program bio njegov prvi dodir sa Televizijom, nakon što je prešao sa Radija Crne Gore.

"To je bilo specijalno iskustvo, urednica je bila divna Jelena Dukaj. Ona pripada staroj gardi koja je znala zanatski kako da postavi stvari, i znala je da prepozna i da šansu nečemu što je vrijedno pažnje. Što se tiče mog uredničkog dijela u Jutarnjem programu, to je bio jedan sudar mojih želja i maštanja šta bi se trebalo uraditi i što je realno", rekao je Sjekloća.

Kad je počeo da radi kao urednik to je, prisjeća se on, bila redakcija koja nije imala radni zamajac.

"Ne zbog njihovog nerada, već je bila takva postavka stvari u TVCG. Veliki i ogroman posao obavlja redakcija tog programa. Imao sam punu redakciju mladih ljudi, poput Aleksandre Dubak, Marije Kalezić", rekao je Sjekloća.

Bivša urednica Ljiljana Savić kazala je da je ponosna što je bila dio male i odabrane ekipe od koje je sve i počelo.

"U to vrijeme je to bio najveći projekat naše kuće", kazala je Savić.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније