Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 02. 2021. 10:35   >>  10:35

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Pomozimo napuštenim životinjama o kojima brine Samardžić

Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica apeluje na sve humane ljude da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu napuštenim životinjama, o kojima brine naš sugrađanin Jovo Samardžić.

Kako navode iz te NVO, Jovo u svojoj kući i dvorištu na Novom Selu drži preko 30 pasa i desetak mačaka, koje je uzeo sa ulice, spasivši im pri tom živote, jer je većina tih životinja bila povrijeđena ili bolesna.

"Do dana današnjeg Samardžiću niko od nadležnih institucija nije pomogao da prehrani životinje o kojima brine, već to radi kupujući hranu i materijal za bokseve od svoje skromne plate. Svoj stan je prodao, kako bi napravio uslove da pomaže životinjama, a često ni sam nije jeo, da bi imao novca da njima kupi hranu", navodi se u saopštenju "Prijatelja životinja".

Oni ističu da je Samardžić, zbog teške finansijske situacije, ovih dana došao u situaciji da ih zamoli za pomoć, kako bi mogao da nahrani pse i mačke i završi još par bokseva, koji su mu preostali.

Zato "Prijatelji životinja" mole sve koji su u mogućnosti da pomognu u hrani, novcu ili građevinskom materijalu.

Ističu da će i najmanja pomoć ovim životinjama mnogo značiti.

"Naša organizacija se zarekla da ovakve stvari nikada više neće raditi, ali znajući lično kakav je Jovo čovjek i koliko je posvećen napuštenim životinjama, odlučili smo da napravimo presedan", navodi se u saopštenju.

Iz te NVO zahvaljuju svima koji su u prethodnom periodu pomogli životinjama o kojima Samardžić brine.

Pomoć se može uplatiti na žiro račun: 535-16574-21 Prva banka Crne Gore

Kontakt tel: 068/182482

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније