Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 11. 2013. 08:22 >> 10:01

LIČNI RAZLOZI

Bešić napustio FPN

Profesor Miloš Bešić napustio je podgorički Fakultet političkih nauka (FPN). Njemu je, kako pišu "Vijesti", prekjuče ujutru stiglo obavještenje od službe Rektorata da mu se obustavlja izbor u zvanje vanrednog profesora "zbog toga što predugo traje".

 


Bešić, koji je na FPN-u predavao nekoliko predmeta, nakon toga obavijestio rektora da prekida radni odnos.

Iako Bešićev izbor traje dugo, "Vijesti" saznaju da neki profesori Univerziteta Crne Gore čiji izbor traje duže nisu dobili isto obavještenje.

Bešić juče nije htio da detaljnije komentariše svoju odluku, već je samo rekao da su u pitanju lični razlozi.

Bešić je bio član Vijeća FPN-a, koje nedavno nije uspjelo da izabere novog dekana fakulteta. Kandidatkinje Olivera Komar i Nataša Ružić su dobile po pet glasova, iako je Komar imala veću podršku među profesorima i ubjedljivu među studentima. Bešić je bio među onima koji su je podržali.

U Vijeću su za Komar bili dosadašnja dekanica prof. dr Šonja Tomović-Šundić, mr Uglješa Janković i mr Mehmed Đečević. Za Ružić su bili su prof. dr Saša Knežević, doc. dr Boris Vukićević i studentski predstavnici Miloš Pavićević i Budimir Andrić.

Izjednačen broj glasova je doveo FPN u poziciju da o njegovom rukovodicu odlučuju nadležni organi Univerziteta Crne Gore, a jedna od mogućih varijanti je uvođenje prinudne uprave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније