Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 11. 2013. 08:27 >> 08:43

KLINIČKI CENTAR

Pet ljekara tražilo prekid radnog odnosa

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) pet ljekara tražilo je prekid radnog odnosa, uz isplatu otpremnine, kazao je predsjednik te zdravstvene ustanove, Milan Mijović.

 

On je pojasnio da četvoro ljekara nijesu dobili saglasnost, navodeći da je peti zahtjev je u obradi. Kako je precizirao, sporazumni raskid radnog odnosa tražila su tri ljekara i jedan stomatolog.

“Saglasnost nije bila moguća, zbog poznate činjenice da postoji deficit ljekara u zdravstvenom sistemu Crne Gore i stav Ministarstva i JZU da se ne izdaju saglasnosti. U toku oktobra stigao je još jedan zahtjev za raskid radnog odnosa mlađeg ljekara i procedura obrade predmeta je u toku”, kazao je Mijović "Vijestima".

On, kako prenosi Mina, nije saopštio koji ljekari su tražili prekid radnog odnosa, jer imena “ne treba saopštavati u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka”.

Ljekari koji rade u privatnoj praksi paralelno sa angažmanom u javnom zdravstvu do 1. septembra su mogli da istovremeno rade na oba mjesta, kada je stupilo na na snagu rješenje ministra zdravlja Miodraga Radunovića, kojim se ograničava dopunski rad medicinara samo na ustanove sa kojima država sarađuje Mreža zdravstvenih ustanova.

To znači da će ljekari moći da rade istovremeno samo u privatnim ordinacijama ili bolnicama koje imaju ugovor sa državom za određene usluge i kod kojih pacijenti ne plaćaju preglede i intervencije, nego privatnicima usluge plaća Fond zdravstva. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније