Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 02. 2021. 16:06   >>  16:07

SRZENTIĆ-JUKIĆ

Jačanje saradnje u oblasti digitalizacije i e-Uprave

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, sastala se danas sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimirom Jukićem. Sagovornici su naglasili značaj bilateralne saradnje u oblasti razvoja e-Uprave i digitalne transformacije, posebno ukazajući na već uspostavljene regionalne mehanizme.

"Države Zapadnog Balkana treba čvršće da sarađuju i kreiraju platforme koje će im omogućiti prenos, transfer i razmjenu najboljih iskustava kada je u pitanju pružanje usluga i unapređenje kvaliteta pruženih usluga. Ovo je suviše mali prostor da ne bismo dijelili znanje i sarađivali kako bismo našim građanima olakšali život“, kazala je Srzentić koja je najavila posjetu institucijama BIH-a.

Kako ističu u saopštenju Ministarstva, Jukić je izrazio nadu da će i tokom njenog mandata zajednički raditi na jačanju dobrosusjedskih odnosa i unapređenju saradnje u oblasti reforme javne uprave.

"Države Zapadnog Balkana opterećuju slični izazovi u funkcionisanju javnih uprava i u narednom periodu treba da radimo na boljem povezivanju i razmjeni najboljih praksi, posebno kad je u pitanju razvoj elektronskih usluga“, kazao je Jukić.

Srzentić je ocijenila da Vlada Crne Gore, uspostavljanjem novog Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, planira da sprovodi aktivnosti koje se zasnivaju na mapiranju potreba i kreiranju servisa koji su usmjereni na građane.

"U prethodnom periodu, fokusirali smo se na analizu postojećih usluga. Naš cilj je da prepoznamo ključne usluge, otklonimo uska grla, kreiramo nove servise koji će olakšati život našim građanima i građankama“, ocijenila je Srzentić.

Sagovornici su istakli važnost dosadašnje saradnje Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kako na regionalnom nivou, u okviru Inicijative za Zapadni Balkan (WB6), tako i kroz bilateralne odnose.                                                                        

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније