Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 11. 2013. 12:04 >> 15:08
1

"ŽIVOT U SMEĆU, NEĆU"

Vezani lancima došli pred parlament

Građani mjesne zajednice Beranselo, zajedno sa predstavnicima NVO "Ozon", okupili su se ispred državnog parlamenta, gdje su od poslanika tražili da se uključe u rješavanje problema koji je, kako su naveli, odavno prevazišao lokalni kontekst i nadležnost gradske uprave.

 

Okupljeni su nosili transparente "Beranselo štiti Ustav Crne GOre", "Život u smeću, e neću", "Beranski nepotizem = fašizam", "Dobrodošli u Berane, MZ Beranselo, ovdje je vaše smeće", "Budim se često po noći, a znam da nisam ni pijan, ni lud".

Nezadovoljni građani te MZ ispred Skupštine su došli vezani lancima, a podršku su im pružili predstavnici NVO "Ozon".

 

Beranselci su pozvali vlast i opoziciju da poštuju zakone koje su sami usvojili. Oni su naglasili da samo traže da žive u zdravoj životnoj sredini.

Beranselci su kazali da jedino brane Ustav ispred Skupštine, u kojoj je Ustav i donesen.

"Sram vas i stid bilo zbog toga što ćutite, dok se vrši teror nad ljudima", poručio je poslanicima Jovan Lončar.

Direktor NVO "Ozon" Aleksandar Perović rekao je da su Vasove vode postale prekogranični problem.

Perović je predao u parlamentu zahtjev za kontrolnim saslušanjem ministara održivog i zdravlja razvoja Branimira Gvozdenovića i Miodraga Radunovića, predsjednika beranske Opštine Vuke Golubovića, direktora beranskog Komunalnog preduzeća Milijane Vučelić i vršioca direktora Aghencije za zaštitu životne sredine Ervina Spahića.

Oni bi, prema tom zahtjevu, bili saslušani na sjednici Odbora za turizam, poljoprivredu i ekologiju. Perović je naveo da je inicijativu već potpisalo deset poslanika i pozvao ostale da učine isto.

Goran Šćekić, koji je pet dana bio u zatvoru ’’zbog remećenja javnog reda i mira prilikom blokada na Vasovim vodama,’’ kazao je da se čim je izašao iz zatvora vratio na barikade i da mu je zatim stigao novi poziv da ide u zatvor.

 

 

Građanima su se, na protestu ispred Skupštine, pridružili i poslanici Demokratskog fronta (DF) i Pozitivne Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније