Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 02. 2021. 10:34 >> 10:35
1

VLAHOVIĆ

Kazniti one koji podstiču na ubijanje životinja

Iz NVO Prijatelji životinja su saopštili da su se juče, na nekoliko lokacija u Podgorici, pojavile crne vreće za smeće, sa natpisom "Kesa za tek rođene kučiće i mačiće", dok se na Ruskom mostu nalazio natpis "Odavde možete baciti tek rođene kučiće i mačiće".

Ova pojava, kako ističu, uznemirila je javnost i izazvala bijes kod velikog broja građana Crne Gore.

Oni navode da na društvenim mrežama kruže komentari da je riječ o performansu neke od nevladinih organizacija za zaštitu životinja.

"Iskreno se nadamo da to nije istina i da među nama nema takvih koji su spremni na ovako morbidan potez. Ipak, s druge strane, ukoliko se te nezvanične informacije potvrde kao tačne, onda moramo zaključiti da je tvorcu ovog 'performansa' IQ manji od tjelesne temperature", navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da je takav postupak samo način da se da vjetar u leđa onima koji su spremni na ubijanje i mučenje životinja.

"Stoga Prijatelji životinja Podgorica najoštrije osuđuju ovakav vid podsticanja na ubijanje nedužnih životinja, a od nadležnih institucija zahtijevamo da počinioci budu u što kraćem roku pronađeni i najstrože kažnjeni", navodi se u saopštenju.

Oni ističu da kao ozbiljno i odgovorno društvo ne smijemo dozvoliti da se tako morbidne i opasne poruke šalju, pogotovu ne na javnim mjestima.

"Svako ko imalo iskustva ima u građanskom aktivizmu, odlično zna kako se rade performansi, a ovo svakako nije ni nalik tome", navodi se u sapštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније