Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 11. 2013. 14:20 >> 14:20
3

BEŠIĆ SE OGLASIO

Puno je razloga zbog kojih sam otišao

Profesor Miloš Bešić, koji je napustio Fakultet političkih nauka (FPN), saopštio je da je puno razloga zbog čega je otišao sa te univerzitetske jedinice, ali da nije riječ o razlozima koji su objavljeni u medijima.

 

 

Bešić, koji je na FPN-u predavao nekoliko predmeta, prekjuče ujutru je dobio, kako su prenijeli mediji,  obavještenje od službe Rektorata da mu se obustavlja izbor u zvanje vanrednog profesora "zbog toga što predugo traje". 

’’Razloga je jako, jako puno. Nije onaj koji je naveden u pojedinim medijima. Nema veze sa službom Rektorata i sličnim stvarima, već je riječ o ličnoj odluci”, ističe Bešić.

Bešić je rekao da razlog leži u temeljnom nezadovoljstvu prouzrokovanom velikim brojem faktora.

’’Ti faktori su proizveli disfunkcionisanje Univerziteta na način na koji ja kao akademski građanin i kao intelektualac vidim funkcionisanje Univerziteta. Od narušavanja autonomije preko svjesnog i namjernog proizvođenja loših međuljudskih odnosa do smanjenja materijalnih uslova rada… Dakle, svi oni faktori koji bitno onemogućavaju da neko normalno funkcioniše u nekoj sredini. Način na koji funkcioniše ta institucija nije onaj način koji meni obezbjeđuje prostor u kojem ja želim da radim. Shodno tome, prosto tu više ne želim da radim”, pojasnio je Bešić za Radio Antena M.

Iz PR službe Fakulteta političkih nauka su saopštili da još nijesu dobili nikakav zvanični dokument o Bešićevoj odluci, pa poručuju da je još rano bilo šta komentarisati ili odlučivati o tome ko će ga zamijeniti.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније