Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 02. 2021. 20:12 >> 20:13
5

UREDNIŠTVO I MENADŽMENT

"Udruženi pokušaj satanizacije RTCG"

Povodom sinoćne emisije na Televiziji Vijesti posvećene Javnom servisu, menadžment i uredništvo RTCG saopštili su da je riječ o oglednom primjeru nekolegijalnosti i neprofesionalnosti.

Reagovanje menadžmenta i uredništva prenosimo integralno:

Menadžment i uredništvo zahvaljuju Televiziji Vijesti što je demaskirala jučerašnji udruženi medijski poduhvat satanizacije Javnog servisa, od strane više glasila čiji eksperti nestrpljivo trljaju ruke iščekujući da, po blagoslovu njihovih osnivača i političkih mentora, zauzmu pozicije odlazećeg uredništva i menadžmenta, nakon nagoviještenog “grčkog scenarija”.

No, kako je vršen odabir gostiju, sinoćnjoj emisiji, više je bio potreban specijalni tužilac, nego novinar specijalac. Posebno stoga što je polovina učesnika tog medijskog uratka učestvovala u nezakonitim smjenama ranijih menadžmenta, zbog čega je RTCG oštećena više stotina hiljada eura. Stoga upućujemo javni prijedlog Tužilaštvu da ispita je li u njihovom djelovanju, imajući u vidu obim nastale štete, bilo elemenata bića nekog krivičnog djela.

Budući da je poslao poziv za učešće u emisiji menadžmentu i uredništvu RTCG koji niko nije dobio, gledaoci su bili u prilici da, kad je pomenuti specijalac u pitanju, prate njegov mentalni i fizički napor, u kanalisanju proizvoljnih ocjena i neutemeljenih optužbi prema Javnom servisu. Znamo da nam se nije šaliti, jer je specijalac zvučao kao da su mu za emisiju i goste mandat jedanak dali EU i NATO, pri čemu je i djelatnik medijskog koncerna koji je osvojio vlast i kroji državnu politiku.

Moramo, međutim, primijetiti kako je smiješan i neuvjerljiv njegov očaj što Javni servis nenamjenski troši novac koji on kao građanin, odvaja od gladnih usta. Zato ga molimo da obračuna koliko ga je do sada država oglobila po osnovu Javnog servisa, radi naknade. Pa da budemo načisto da više neće praviti emisije s četvoro istomišljenika, i na najjeftiniji način koristiti propust mlade koleginice, te da mu sagovornici neće proturati podatke o gledanosti koje je sačinila agencija čija je primarna djelatnost ekologija.

I, konačno, da neće manipulisati upoređujući broj zaposlenih u RTCG koja će uskoro imati četiri televizijska kanala, uz dva radijska i portal, s njegovom televizijom čiji vlasnik, to malo ljudi, kako tvrde zli jezici, upravo želi da preseli u do zemlje oslobođeni Javni servis.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније