Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 02. 2021. 11:58 >> 11:58

VELIČKOVIĆ NAJAVIO

Veća podrška proizvođačima jagoda na sjeveru

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Nebojša Veličković u Bijelom Polju se sastao sa proizvođačima jagoda i istakao da je izrada agrobudžeta u toku, te da su predviđene sveobuhvatne mjere koje će značajno podstaći domaću proizvodnju.

Kako ističu u saopštenju Ministarstva, tokom vikenda Veličković se u Bijelom Polju sastao i razgovarao sa proizvođačima jagode, obišao zasade Igora Petrića na Ribarevinama koji već duži niz godina uspješno gaji ovu voćnu vrstu.

"Proizvođači su ukazali na probleme sa kojima se srijeću u svojoj proizvodnji, kao i plasmanu plodova. Veličković je pozvao sve poljoprivrednike da ulažu u proizvodnju, da povećaju konkurentnost svojih proizvoda i da kroz udruživanje u proizvođačke organizacije obezbijede bolje i sigurnije mjesto na tržištu. Poručio je da će Ministarstvo imati sluha i svojom novom poljoprivrednom politikom razvijati ovaj sektor koji bi trebao biti jedan od generatora cjelokupnog razvoja", navodi se u saopštenju.

Državni sekretar je istakao da je neodgovorna i rasipnička politika prethodnog režima dovela na rub provalije građane, posebno poljoprivrednike, iz koje se mora izaći pametnim, domaćinskim i razvojnim programima i mjerama.

Iskazana je obostrana želja na uspostavljanju jednog partnerskog odnosa, koji će stvoriti snažnog poljoprivrednog proizvođača i značajno unaprijediti proizvodnju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније