Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 02. 2021. 13:07   >>  13:07

DPS

Izostao adekvatan odgovor tivatskih vlasti na epidemiju

Tivatski DPS tvrdi da je broj oboljelih u tom gradu višestruko veći od onog što pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje, te da se izostao adekvatan odgovor lokalnih vlasti.

Opštinski štab za zaštitu i spašavanje u Opštini Tivat epidemiološku situaciju u tom gradu ocijenio je alarmantnom, a predsjednik opštine Željko Komnenović pozvao, doduše ne po prvi put, građane i privredu da uplate sredstva podrške Domu zdravlja, saopštili su iz tivatskog DPS-a.

“U analizi aktuelne epidemiološke situacije opštinsko rukovodstvo je za svakog u državi imalo neko pitanje i apel da nešto učine počev od Instituta za javno zdravlje pa do njihove apostolice – ministarke zdravlja koja ovih dana sve čini da vakcine što kasnije stignu u Crnu Goru.  Naravno da imaju što pitati i Institut i ministarku zbog čega se lažiraju podaci o broju oboljelih u Tivtu pa su podaci Instituta daleko ispod stvarno oboljelih”, navodi se u saopštenju.

Iz tivatskog DPS-a pitaju gradsku vlast šta su konkretno uradili od dolaska na vlast, osim što su, kako se navodi,  zaslijepljeni mržnjom sprovodili revanšističke smjene kadrova i “ćeranije” po opštini.  

“Osim iskazane zabrinutosti, koje su to konkretne mjere koje ste preko nadležnih inspekcijskih organa sproveli u proteklom periodu i koji su efekti tih mjera? Da ste to radili na valjan način ne bi došli u ovakvu situaciju. Očito da je disciplina građana i privrednika dobrano popustila ali nadasve popustio je, odnosno, izostao valjani i adekvatni odgovor nadležnih lokalnih organa”, navodi se u saopštenju.

Navode da je na sastanku najavljeno da će komunalna policija upotrebljavati megafon i obnavljati plakate.

“Originalno rješenje, nema što, kao što je originalno vaše rješenje da ukinete Službu komunalne policije. Stoga toplo preporučujemo da lokalni funkcioneri koji se bave kadriranjem u opštini umjesto pitanja i apela prema državnim organima sami sebi postave pitanje, da li se mogu smatrati zakonitim postupanja komunalnih policajaca i prema građanima i prema privrednicima, ako istih nema u vašim opštim aktima izuzev što su na volšeban način  svoje mjesto našli u aktu o sistematizaciji. Imaju li svi licence za rad”, navodi se u saopštenju.

Podsjetili su da predsjednik opštine nema pravo da apeluje na građane da budu savjesni I da se ponašaju odgovorno jer je on svojim ličnim primjerom pokazao kako izgleda ta odgovornost.

“Žalosno je što u tome nije sam jer se mnogi u zgradi opštine ponašaju upravo onako kako im je prvi čovjek grada to svojevremeno na svom ličnom primjeru pokazao”, zaključili su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније