Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 02. 2021. 14:45 >> 14:54
5

GP URA

"I Simović odgovoran u slučaju Abu Dabi fonda"

Građanski pokret URA je pozvao Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da u što kraćem roku procesuira dopunsku dokumentaciju koja se odnosu na dodjelu kredita iz Abu Dabi fonda. Tvrde da je bivši ministar poljoprivrede Milutin Simović umiješan u nezakonite poslove u tom slučaju.

"Da je i bivši ministar poljoprivrede, a sadašnji predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović debelo umiješan u nezakonite poslove oko Abu Dabi fonda, zbog kojih se ovih dana hapse i saslušavaju bivši direktor IRF-a Zoran Vukčević, poslanik DPS-a Petar Ivanović i druga povezana lica, potpuno je jasno nakon današnje pres konferencije ministra Stijovića", poručuju iz GP URA.

Kako podsjećaju Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) je predata ukupna dokumentacija koja dokazuje i da je, kako tvde, Simović potpisivao, ohrabrivao i dozvoljavao brojne nezakonite aktivnosti.

"Kao i da je mimo zvaničnog državnog trezora - ogromna sredstva prebacivao preko "specijalnog računa" u Prvoj banci", ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA je dostavila dio dokumentacije, sa koje je skinuta oznaka tajnosti, a koji pokazuje da je, pored Petra Ivanovića i Zorana Vukčevića, i Milutin Simović direktno umiješan u nezakonito poslovanje oko raspolaganja sredstvima iz Abu Dabi fonda.

"U nezakonitom poslovanju Ministarstva poljoprivrede, koje je izigravalo IRF mimo zakonskih ovlašćenja i isplaćivalo ogromne kredite kompanijama, isplaćena su ogromna finansijska sredstva za koje je Vlada garantovala svojim budžetom. Za takav zločin prema budžetu Crne Gore moraju odgovarati svi koji su takve kriminalne poslove konstruisali, prikrivali i nažalost uspješno sprovodili. A to uključuje i sadašnjeg predsjednika Opštine Nikšić, Milutina Simovića, koji je svojim potpisom omogućavao pljačku novca svih građana Crne Gore", naveli su iz GP URA.

URA je pozvala Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da u što kraćem roku procesuira dopunsku dokumentaciju, a da su sve neophodne informacije prezentovane i na današnjem presu ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније