Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 02. 2021. 15:30 >> 15:31
1

BRAJOVIĆ

Vlast da preispita odluku o donacijama

Dramatična zdravstvena situacija nameće potrebu da se svi, a posebno trenutna vlast, izdignemo iznad dnevne politike i damo svoj doprinos njenom urgentnom rješavanju, poručio je Ivan Brajović, predsjednik Socijaldemokrata.

Kako je naglasio, činjenica je da je situacija u Budvi i Herceg Novom alarmantna, što su potvrdili i predsjednici tih opština, ali slična je i u čitavoj državi.

"Podaci da su dnevno preko 30% testiranih pozitivni i da je veliki broj preminulih svakog dana zaista jesu razlog za ogromnu brigu svih i sasvim je prirodno da građani pokušavaju dobiti neophodne
informacije. Najvažnije je da vakcine dobijemo u najkraćem mogućem roku. Stoga još jednom apelujem na zdravstvene vlasti da preispitaju odluku o ponuđenim donacijama i da sa dolaskom prve vakcine imamo jasan i nedvosmislen plan imunizacije", rekao je Brajović.

On se osvrnuo i na najnovija postavljenja 11 direktora zdravstvenih ustanova.

"Ne uliva povjerenje informacija da, usred epidemije nova vlast mijenja gotovo kompletno rukovodstvo zdravstvenih ustanova, i to licima koja su postavljena po političkoj osnovi.  Volio bih, kao građanin prije svega, da je vladajuća većina svjesna posljedica svojih odluka. A ako nije tako, nas tek čeka katastrofalan scenario. Nema više bježanja od odgovornosti jer nju najviše snose oni koji odlučuju o tome ko će biti premijer, ministarka zdravlja, direktor Instituta za javno zdravlje, direktorka KCCG, direktori opštih bolnica i direktori domova zdravlja", zaključio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније