Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 02. 2021. 14:58 >> 14:58

SIMOVIĆ

"Nećemo dozvoliti da Nikšić postane sjedište nacionalizma"

Povodom skrnavljenja Hadži Ismailove džamije u Nikšiću, predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović sastao se sa predstavnicima Islamske zajednice i tom prilikom iskazao žaljenje zbog incidenta koji se desio i uputio im izvinjenje u ime svih građana Nikšića.

"Simović je konstatovao da je u posljednjih godinu dana stvoren ambijent koji vodi međusobnoj netrpeljivosti i da svi zajedno, bez obzira kako se politički, nacionalno ili vjerski izjašnjavali moramo zajedno raditi na smirivanju tenzija i povratku na uvažavanje naših razlika", saopštenoje iz te lokalne smouprave.

Simović je, kako se dodaje, iskazao spremnost da Opština Nikšić sanira štetu nastalu na objektu i istakao da većinski Nikšić neće dozvoliti da taj grad "postane sjedište prljavog nacionalizma i aveti prošlosti, uz jasno iskazano očekivanje od nadležniih državnih organa da reaguju hitno, pronađu i sankcionišu počinioce".

Predstavnici Islamske zajednice, kako se dodaje u saopštenju, zahvalili su Simoviću na prijemu i iskazanoj podršci, navodeći da je muslimanska zajednica uznemirena zbog događaja.

"Iskazali su molbu svim političkim akterima da spuste tenzije, jer postoji strah da konstrolisano širenje nacionalizma može ubrzo postati nekontrolisano. Takođe su naveli da ovo nije napad na muslimansku zajednicu, nego napad na cio - građanski Nikšić i da se nadaju da će uskoro moći opet živjeti finim i ugodnim životom, kao i do sada", navodi se u saopštenju Opštine Nikšić.

Simović je, kako se dodaje, tokom dana telefonom razgovarao i sa Reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније