Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 02. 2021. 15:25 >> 15:25
1

SRZENTIĆ -VEBER

Snažna podrška Njemačke na reformskom putu u EU

Njemačka snažno podržava Crnu Goru na njenom reformskom i integracionom putu u EU, ocijenio je ambasador Savezne Republike Njemačke Robert Veber, na sastanku sa ministarkom javne uprave, digitalnog društva i medija Tamarom Srzentić.

Veber je kazao da je Crna Gora odmakla u procesu pristupanja EU i da može da bude primjer drugim državama.

"Njemačka je izuzetno posvećena da pomogne u ovim procesima. Želimo da vidimo Crnu Goru kao uspješnu članicu i pozitivan primjer u EU", kazao je Veber.

Srzentić je zahvalila na podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori u procesu evropske integracije, uz konstataciju da njemačka iskustva, savjeti, pozitivne prakse su značajni za proces reforme javne uprave koja se sprovodi u Crnoj Gori.

Ona je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, saopštila da će Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija raditi na unapređenju poslovnih procesa u javnoj upravi u skladu sa najboljim praksama, te su otvoreni za razmjenu najboljih njemačkih iskustava. Upoznala je ambasadora sa prioritetima u radu u okviru procesa reforme javne uprave, a koji se odnose na profesionalizaciju i optimizaciju procesa, kao i unapređenje usluga koje pruža javna uprava građanima kroz razvoj i jačanje digitalnih platformi.

Sagovornici su složili da reforme treba da se zasnivaju na dobrom zakonodavstvu i jasnim pravilima, ali da su ovo preduslovi koji treba da vode do najboljih praksi. Zadovoljstvo građana sprovedenim reformama, pojednostavljenje usluga i procedura, unaprijeđeno pružanje usluga je cilj svih javnih politika.

Na sastanku je razgovarano i o modalitetima saradnje u kontekstu razmjene iskustava i transfera znanja u pogledu unapređenja ambijenta za rad medija, jačanja medijske pismenosti, slobode izražavanja, te zakonskog okvira.

Sagovornici su istakli važnost dosadašnje saradnje Crne Gore i SR Njemačke, te važnost daljeg jačanja bilateralnih odnosa.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније