Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 02. 2021. 14:17   >>  14:17

U KOLAŠINU

Tražili veće prisustvo Sanitarne inspekcije

Kolašinski tim za zaštitu i spasavanje zatražio je da Sanitarna inspekcija bude prisutnija u gradu, kako bi se suzbilo širenje infekcije korona virusa.

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović saopštio je da nastavljaju zahtjevnu borbu, te da je u tom gradu, sa 50 oboljelih, stabilna epidemiološka situacija.

"Cilj nam je da podržimo turističku privredu ,ali i da se mjere odgovorno sprovode", rekao je Bulatović.

Upućen je apel građanima da poštuju mjere, uz napomenu da je posebno potrebno pratiti sahrane i rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata, kao i skijališta.

Zatraženo je da Sanitarna inspekcija bude prisutnija u gradu, kako bi se spriječilo nepoštovanje rješenja o izolaciji i samoizolaciji.

"Nijesmo imali značajan broj povećanja inficiranih građana i broj ukupno inficiranih se kreće oko 50 tokom proteklih dana. Možemo reći da odolijevamo ovom izazovu, imamo stabilan broj oboljelih. Sa jedne strane želimo da pružimo podršku turističkoj privredi, ali i da odgovorno sprovodimo mjere. Imamo dobar rad svih službi i nastavljamo ovu zahtjevnu borbu", istakao je Bulatović.

Milija Vukanić, načelnik OB Kolašin je kazao da pripadnici policije uz redovne poslove, skoro godinu dana daju doprinos sprovođenju mjera.

Nastoje da djeluju preventivno, ali su poslejdnja tri mjeseca podnijeli i 13 krivičnih prijava.

Komandir Službe zaštite i spasavanja i zamjenik predsjednika Opštinskog tima, Željko Darmanović, ukazao je na problem kretanja ljudi koji su inficirani i tražio pojačanu kontrolu lica koja su u izolaciji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније