Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 02. 2021. 11:51 >> 12:15
9

MINISTARSTVO ZDRAVLJA

“Revizori angažovani u skladu sa zakonom”

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je na zakonit način angažovalo i ovlastilo stručna lica da u njihovo ime izvrše unutrašnju kontrolu dokumentacije u skladu sa zakonom.

“Ministarstvo zdravlja koje se u negativnom kontekstu pojavljuje u tekstu koji je objavljen dana 12.02.2020. godine demantuje informaciju da nije izdalo ovlašćenje niti sklopilo ugovor po kome lica u ugovoru vrše poslove državne revizije”, navodi se u reagovanju resora Jelene Borovinić Bojović.

Pobjeda je danas objavila da su pojedini ministri u Vladi sklopili ugovore sa osobama koje nijesu zaposlene u Državnoj revizorskoj instiuciji, a predstavljaju se kao državni revizori, da kontrolišu budžetske jedinice.

“U tom smislu su se grubo zloupotrijebile osobe koje pored drugih licenci revizora posjeduju i uvjerenja o položenom ispitu za Državnog revizora koji je izdala Državna revizorska institucija koja se stavila u ulogu da onemogućava uvid drugim ovlašćenim revizorima da budu angažovani kao ovlašćeni interni revizori za obavljanje ekspertskih poslova u skladu sa Zakonom”, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo zdravlja, kako poručuju, posjeduje dokumenta koja stavlja na uvid svim nadležnim organima (licence, sertifikati), na osnovu kojih su, kako dodaju, na zakonit način angažovali i ovlastili stručna lica (eksperte, ovlašćene interne revizore, unutrašnje revizore u javnom sektoru, advokate i druge sertifikovane osobe) da u njihovo ime izvrše unutrašnju kontrolu dokumentacije u skladu sa zakonom, propisima, međunarodnim standardima i drugim aktima.

“Napominjemo da svi izvještaji unutrašnje kontrole imaju oznaku Interno, kao i da se angažovana lica koji su nosioci licenci i sertifikata ne smiju zloupotrebljavati u medijske idruge svrhe u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka i ličnosti”, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Kažu i da im je javni interes osnovni cilj.

“Ministarstvo zdravlja će upotrijebiti sva zakonska sredstva, uključujući i inspeksijski nadzor da se dokumentacija Fonda za zdravstveno osiguranje, Kliničkog centra, Montefarma i Instituta za ljekove i medicinska sredsta stavi na uvid ovlašćenim licima i izvrši finansijska provjera dokumenata jer nam je javni interes osnovni cilj, a objektivna provjera imperativ”, zaključuje se u reagovanju Ministarstva zdravlja.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније