Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 02. 2021. 18:02 >> 20:02
4

SIMOVIĆ STIJOVIĆU

"Pokušaj neutemeljenog diskreditovanja"

Bivši ministar poljoprivrede i funkcioner DPS-a Milutin Simović demantovao je navode aktuelnog ministra Aleksandra Stijovića da je u jednom danu putovao u više više gradova.

Stijović je ranije kazao da je Simović u istom danu putovao u Mostar, Novi Sad i Beograd.

“Kada su u pitanju navodi o dnevnicama za putovanja, sve je rađeno u skladu sa zakonom, o čemu postoji validna dokumentacija, tako da o takvim pokušajima neutemeljenog javnog diskreditovanja više govore autori o sebi nego o drugima. Zbog toga se u javnosti neću baviti tim pitanjima”, poručio je Simović u reagovanju.

Simović kaže da je ponosan na brojne konkretne i mjerljive ostvarene rezultate crnogorske poljoprivrede u vremenu u kome je bio ministar.

“Ostvarili smo ih zajedno u kontinuiranoj i otvorenoj saradnji sa vrijednim poljoprivrednicima, preduzetnicima, međunarodnim partnerima, u prvom redu EU, stručnom i naučnom zajednicom... Samo u prethodnom mandatu, za tri i po godine naše stručne službe obavile su 32.000 terenskih posjeta. U tom periodu, i sam sam imao preko 340 terenskih posjeta širom Crne Gore”, kazao je Simović.

O rezultatima, kako dodaje, najbolje govore desetine hiljada korisnika brojnih vidova bespovratne podrške, koja je našim proizvođačima omogućila da snaže svoju proizvodnju i unaprjeđuju konkurentnost.

“Izgrađene su i osavremenjene stotine savremenih pogona u svim sektorima širom Crne Gore od čega 54 objekta zadovoljavaju najzahtjevnije EU standarde bezbjednosti hrane, otvorena su brojna nova radna mjesta i osiguran plasman za hiljade kooperanata”, naveo je Simović.

Za njegovog mandata, kako ističe, značajna pažnja posvećena je unaprjeđenju ruralne infrastrukture.

"Izgrađeno je 55 dionica asfaltnih ruralnih puteva u 7 crnogorskih opština - Nikšić, Bijelo Polje, Berane, Mojkovac, Petnjica, Žabljak i Šavnik, ukupne dužine oko 39km i vrijednosti preko 2,6 miliona eura, kao i 26 projekata za vodosnadbijevanja ukupne vrijednosti milion eura. Procjenjuje se da preko 17.000 korisnika ima direktnu korist od ovih investicija. Sa našim EU partnerima realizovali smo stotine projekata bespovratne podrške u primarnoj proizvodnji i preradi, što je rezultiralo investicijama vrijednim desetine miliona eura i zato smo naše iskorake u oblasti poljoprivrede označavali kao domaćinske, preduzetničke i posebno evropske”, kaže Simović.

Crnogorski poljoprivrednici, kako dodaje, najbolje znaju da im za dobijanje podrške niko nije gledao ni partijsku, ni nacionalnu, ni vjersku ni bilo koju drugu pripadnost.

“Uslovi su bili jednaki za sve. Zbog takvog odnosa prema poljoprivredi, novom ministru želim da ove rezultate premaši, zbog vrijednih poljoprivrednika i preduzetnika koji su svojim posvećenim radom zavrijedili i opravdali svaki euro podrške”, zaključio je Simović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније