Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 02. 2021. 10:56 >> 10:57

FOND PIO

Isplata penzija počinje sjutra

Isplata penzija za januar 2021. godine počeće sjutra, saopšteno je iz Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore.

"Saglasno odredbama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, Fond je izvršio usklađivanje penzija i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja od 1. januara 2021. godine za 0,9 odsto shodno Zakonom uređenoj metodologiji", saopšteno je iz Fonda PIO.

Prosječna penzija za januar, kako navode iz Fonda, iznosi 293,52 eura a ukupna sredstva potrebna za isplatu prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja su 36,41 milion eura.

Fond PIO izvršio je i obračun za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 50 eura za sve penzionere koji primaju penziju koja nije veća od 222 eura a imaju prebivalište u Crnoj Gori.

"Ovim obračunom obuhvaćeno je 48.612 korisnika, a ukupna sredstva za isplate iznose 2.430.600 eura. Sradstva za navedenu svrhu obezbijedila je Vlada Crne Gore a isplata će se izvršiti istovremeno sa isplatom penzije za januar", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније